Hirdetés
Magyarország

A Vasas Akadémia lesz a Győr idei első ellenfele:

:

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

A Tippmix Női NBI. A 10. fordulójában hazai pályán játszik majd a Győr. Fűzy-Antolovics Adél foglalta össze az elmúlt időszakot.

Január 6., szombat
17:00 SERCO UNI Győr – Vasas Akadémia
Győr Városi Egyetemi Csarnok
Játékvezetők: Pozsonyi László, Lengyel Ádám József, Sörlei Attila (Forrai Sámuel)

Decemberben lépett utoljára pályára a Győr, akkor majdnem sikerült Prágában meglepetést okozniuk. A fordulatos mérkőzésen csak négy ponttal kaptak ki, 75-71 lett az eredmény.

Nagyon jó formában játszottunk és végig megvolt az esélyünk a győzelemre. Már korábban is kiemeltem, hogy sajnos ötös poszton nem tudtunk cserélni, Goree elfáradt a végére. Nem sikerült egy Euroliga negyedik helyezett csapat ellen nyernünk, de nagy dicséret jár a csapatnak. Ez a sokadik ilyen szoros mérkőzésünk, szeretnénk ebből most már kijönni.

Hiába volt nagyobb szünet a bajnokságban, de a Győr gárdája tele van válogatott játékosokkal, így ők aktívan töltötték az idejüket.

Szerencsére több játékosunk is a felnőtt válogatottal edzett ezen időszak alatt. A fiatalabbak az utánpótlással készültek, ezért inkább a légiósoknak volt több lehetőségük pihenni. Goree-nak is jót tett a regeneráció, valamint Kristine Anigwe a rehabilitációját csinálta, ami nagyon jól sikerült. 100%-os a felépülése, így az ő játékára már biztosan számítunk.

A Győr következő ellenfele a Vasas Akadémia lesz. Az első mérkőzésen 88-49-es győzelmet szereztek Pasaréten.

Ilyen hosszú szünet után mindig nehéz az első mérkőzés, ezért kell nagyon komolyan vennünk a találkozót. A Vasas azóta Allen személyében új légióst igazolt, aki tapasztalt játékos, Európa Kupában is megmutatta már a tudását. Rá biztosan kell majd figyelnünk. Szerencsés Tamara játékára is készülünk, mert ő mindig jól játszik ellenünk. Az első fordulóban sok pontot dobtunk, de volt, hogy megroppantottak minket, ezért is készülünk nagyon. A hazai pálya nekünk dolgozik, nem szabad, hogy nagy fejtörést okozzon nekünk ez a mérkőzés.

Fotó: FIBA.basketball – Nagy Gábor

Hirdetés