Hirdetés
Archivum

A Vasas Akadémia lett az év mûhelye:

:

Hirdetés

A Vasas Akadémia nyerte el a MOB, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított “Az év mûhelye” díjat.

Fotó: www.vasassc.hu

Fotó: www.vasassc.hu

Forrás: Vasas Sajtóközlemény

Hagyományos helyszínen, a budapesti Larus Rendezvényközpontban került sor a díjátadó gálára, immár negyedik alkalommal. Idén elõször hirdettek eredményt két kategóriában – egyéni és csapatsportágban. A díjátadók rövidke történetében már másodszor ismerték el a Vasasnál zajló utánpótlásnevelõ munkát, 2012-ben ugyanis vívóink kapták a komoly presztízzsel bíró díjat.

Ezúttal a nõi kosarasainknál folyó magasszintû szakmai munka elismeréseként, két millió forinttal is gazdagodott a Vasas Akadémia. Krivacsevics Dragoljub szakmai vezetõt cseppet sem érdemtelenül szólították a pódiumra:

2015-ben is – ahogy már négy esztendeje folyamatosan – kiérdemelték a sportág legeredményesebb utánpótlás-nevelõ klub címét. A Vasas játékosai közül Aho Nina és Tóth Tímea is részese volt az U18-as 3×3-as válogatott remeklésének: az együttes a minszki Európa-bajnokságon aranyérmes lett, míg a Debrecenben rendezett vb-n az elõkelõ harmadik helyet szerezte meg. Az U20-as válogatottba négy, míg az U18-as és az U16-os keretbe egyaránt három Vasas-játékos került be. A 2014/2015-ös évadban a juniorok a harmadik, a kadetek a második, a serdülõk az elsõ, s a tinik is a második helyen zárták a bajnokságot.

Markovits László klubelnök a díjátadó után többeknek is köszönetet mondott:

– Az elsõ gondolatom, hogy ezt a díjat Farkas Balázs emlékének szeretném ajánlani.

Gratulálok a hónap mûhelyeinek, a negyedéves nyerteseknek, és valamennyi további jelöltnek, hiszen itt mindenki gyõztesnek tekinthetõ. Számunkra természetesen külön öröm, hogy a vívók 2012-es sikere után 2015-ben is egy vasasos sportág lett az év mûhelye.

Tudjuk, hogy milyen fontos az utánpótlás szerepe a sportban, mégis ritkán kapnak ekkora nyilvánosságot a tehetségek eredményei, ezért feltétlenül köszönet illeti a kezdeményezés alapítóit, az utanpotlassport.hu portál vezetõit, a Magyar Olimpiai Bizottság képviselõit, és a Decathlont mint fõtámogatót.

A kosárlabdasportágunk újabb elismerése kapcsán még fontos megemlítenem Bolyó Judit, Zöldi Péter és az Euroleasing valamennyi tulajdonosának szerepvállalását, hiszen 2004-ben Farkas Balázs mellett az õ támogatásukkal integráltuk a sportágat a Vasasba, és azóta is elsõsorban nekik, illetve a kiváló szakmai stábnak köszönhetõek ezek a szép a sikerek.

Fotó: www.vasassc.hu

Fotó: www.vasassc.hu

Fotó: www.vasassc.hu

Fotó: www.vasassc.hu

Hirdetés