Hirdetés
Archivum

A Vasas Akadémia összeállítása a fõvárosi csapatok jótékonysági együttmûködésérõl:

:

Hirdetés

Korábban lapunk felületein is hírt adtunk arról, hogy az Age of Hope alapítvánnyal együttmûködve a négy fõvárosi élvonalbeli klub összefogott egy jótékonysági akció keretében. A Vasas Akadémia egy hosszú összeállítást tett közzé a honlapján, mely betekintést enged az Age of Hope alapítvány munkájába és jótékonysági akció hátterébe.

Forrás: Vasas Akadémia hivatalos honlap

A Vasas Akadémián hagyománynak számít, hogy az Age Of Hope alapítványon keresztül segítjük a rászoruló gyermekeket. Szakosztályunk idén is kiemelt hangsúlyt fektet az „Ezer Gyerek Karácsonya” programra, ahol idén páratlan összefogásnak lehetünk szemtanúi.

„Nyolc éve mûködünk, elsõdleges célunk a hátrányos helyzetû gyermekek szabadidejének hasznos eltöltése volt. Tanítási szünetekben, fõleg nyáron táborok, kirándulások szervezése. Hamar rájöttünk, hogy nemcsak tanítási szünetekben van szükség segítségre, hiszen az elszegényedett régiókban élõ gyerekek óriási hiányt szenvednek a téli idõszakban is, ezért a táborok mellett, a legfontosabb feladatunk a karácsonyi idõszakban történõ adománygyûjtés. E mellett közösségi fõzéseket is szoktunk szervezni, ahol egy közös bográcsozás keretein belül több társszervezettel együtt meleg élelmiszert készítünk a rászorulóknak. Ez kb 600-2000 adag meleg ételt jelent” – mondta az Age Of Hope alapítvány vezetõje, Tóth Ákos.

A közösségi munkában rengeteg kosárlabdázó fiatal is besegít az alapítványnak, akik nemcsak a pályán ismerik meg a csapatmunka fontosságát. „A Vasas Akadémia mellett a Törekvésnek vagyok a gyúrója rég óta, ahol nagyon korán beindítottuk az 50 órás kötelezõ közösségi szolgálatot, ami kötelezõ az érettségihez. Csodálatosak ezek a sportoló gyerekek, akik idõt és energiát nem sajnálnak különféle elfoglaltságaik mellett. Egész generációk nõttek fel az Age Of Hope-nál, van olyan 50 órásunk, aki most már 1000 órát töltöttek nálunk, egyetemisták, de még mindig visszajárnak hozzánk” – mondta Ákos.

December 6.-án lesz egy különleges programja az alapítványnak, ahol az Átányi Általános Iskolába látogat el közösen az Age Of Hope és a Vasas Akadémia: „Mikulásozni megyünk Átányba, ahol én leszek majd a mikulás, és három kadett korú Vasas Akadémia nõvendék, Édes Emese, Rajaram Carmel és Van Rijs Luca lesznek a krampuszaim” – mondta Ákos.

E mellett hagyományunkhoz hûen, a Vasas Akadémia ismét csatlakozott az „Ezer Gyerek Karácsonya” programhoz, amely óriási méreteket öltött. A négy fõvárosi NBI/A-s egyesület, a BEAC, az MTK, az NKE-Csata és a Vasas Akadémia közösen gyûjt adományokat a rászoruló gyerekeknek. A tavalyi évben minden utánpótlás és felnõtt korú játékosunk bekapcsolódott a programba, ami idén sem lesz másképp. „A cipõsdoboz ajándékokkal kapcsolatban azt kérjük az adományozóktól, hogy csomagolják be a cipõsdobozt, lehetõség szerint a fedelét és az alját külön, hogy igazi ajándékdoboznak nézzen ki a csomag. Vitamint, édességet, apróbb játékokat, iskolaszereket várunk elsõsorban a dobozban. Ruhát nem gyûjtünk, azonban a csomagba esetleg egy sapka vagy kesztyû beleférhet. Ezen kívül külön gyûjtünk tartós élelmiszert, tisztítószert, tisztálkodószert, babaápolási termékeket és iskolaszereket” – mondta Ákos.

A Vasason december 18.-ig megy a gyûjtés, idén azonban a Pasaréti Sportcentrumon kívül más Vasas létesítményekben is le lehet adni az adományokat. „Az elõzõ években is hihetetlen összefogás volt, az országban több sportegyesület is segítette a munkánkat, és kb 6-700 cipõsdoboz jött össze. Három-négy furgonnal indulunk el 20.-án az adományokkal Borsod felé, három iskolába megyünk el karácsonyi rendezvényre, ahová évek óta meghívnak minket. Két-három falut is meglátogatunk, ahol tartós élelmiszert osztunk a rászorulóknak. Ezen kívül több fõvárosi, és környékbeli gyermekvédelmi gyermekvédelmi intézménynek is segítünk. Az adományok mennyiségébõl már most látjuk, hogy az „Ezer Gyerek Karácsonya” program meghaladja majd az esemény nevében szereplõ számot” – zárta a beszélgetést Ákos.

Vasas gyûjtõpontok:
– Vasas Pasaréti Sportcentrum (Pasaréti út 11, 1026)
– Vasas Fáy utcai Sportközpont (Fáy u. 58, 1139)
– Folyondár Vasas Sport -és Táncközpont (Folyondár u. 15, 1037)
– Vasas Jégcentrum (Homoktövis u. 1, 1046)

Az eseményrõl bõvebben: https://www.facebook.com/events/1960824377551664/

Forrás: Vasas Akadémia hivatalos honlap

Hirdetés