Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

A Vasas Akadémia otthonában kezdi az idényt a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton 18 órától a Vasas Akadémia otthonában kezdi meg a 2021/2022-es bajnoki évadot a Sopron Basket. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kértük arra, hogy foglalja össze várakozásait az összecsapással kapcsolatban.

Szeptember 25., szombat 
18:00 Vasas Akadémia – Sopron Basket
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Minár László Balázs, Major Ádám, Rózsavölgyi Alexandra (Gorka Szabolcs)

A Sopron Basket szerdán a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés keretében 107-65-re legyőzte a cseh Zabiny Brnót. A visszatérő Határ Bernadett 25 pontot ért el és a mérkőzés legjobbjának választották. Mellette Gabby Williams és Varga Alíz zárt 15-15 ponttal.

“Elsősorban látni kell, hogy a felkészülésünk nem egyszerű. Viszonylag sok sérülés hátráltat minket a mindennapokban. A szombati szezonnyitóra való felkészülésben is okoz ez nehézséget. Játszottunk egy jó edzőmeccset szerdán. Több olyan játékos is jó teljesítményt nyújtott, akitől ez nagyon fog kelleni. Többen megmutatták, hogy lehet rájuk számítani és reméljük, hogy ez így is lesz az előttünk álló mérkőzésen is.” – kezdte helyzetértékelését Laczka Miklós.

A Sopron Basket október 6-án a Girona otthonába debütál az Euroligában, de ahogy Laczka Miklós fogalmazott, jelen pillanatban még nem az áll a fókuszban.

“Ez még az alapozás utolsó hete. A szezonnyitó hete ilyen szempontból mindig egy kicsit más, mint amikor már elindul a bajnokság. Természetesen ott van a fejünkben, hogy Euroliga lesz ezután a meccs után másfél héttel, de ahogy az utóbbi években is tettük, most is minden ellenfélre felkészülünk és maximálisan az van szem előtt, hogy a következő mérkőzésen lépjünk előre. Azzal együtt, hogy tervezük az Euroliga rajtjával, de ez így megy szezon közben és nincs akkora nagy specifikus dolog.” – tette hozzá a soproni csapat másodedzője.

A Sopron Basket és a Vasas Akadémia augusztus 31-én találkozott felkészülési mérkőzésen a közös szezonnyitó rendezvény keretében. “Valamit le lehet belőle szűrni, de az mégis egy első meccs volt és nagyon más szituáció, amikor túl van a teljes felkészülésen a csapat. Annyit lehet belőle a mi részünkről leszűrni, hogy bár a Vasas szisztémája, játéka is változik azzal, hogy jönnek új játékosok, új dolgokat próbálnak ki, de alapvetően náluk is jellemző egyfajta állandóság a vezetőedző személye és a maradó játékosok miatt, gyökeres változás a stílusukban nincs.” – mondta Laczka Miklós.

A beszélgetésünk végén felvetettük Laczka Miklósnak, hogy bár több rutinos, meghatározó ember hiányzott a Sopron Basket csapatából a felkészülés alatt, de ez egyben lehetőséget kínált a feltörekvő játékosoknak a bizonyításra.

“Abszolút így van, törekszünk is erre és most nagyon más választásunk sincs. Szerencsére nem a kényszer a mozgatórugója az egésznek, hanem olyan fejlődést látunk egyes játékosoknál, ami miatt megérdemlik azt, hogy komolyabb szerep háruljon rájuk. Ez mindenképpen egy pozitív hozadéka ennek a nehézkesebb felkészülésnek. Mutatkoztak olyan teljesítmények, amelyek végig jók voltak, tapasztaltunk hullámzóbbakat is, de összességében tudtak bizonyítani ezek játékosok és nagyon reméljük, hogy a szombati első bajnokin is így lesz.” – összegzett a Sopron Basket másodedzője.

Hirdetés