Hirdetés
Magyarország

A Vasas Akadémia vendégeként lép pályára a TFSE-MTK:

:

Fotó: Makó Éva / MTK

Hirdetés

Szombaton 18 órától a TFSE-MTK a Vasas Akadémia otthonában lép pályára. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kértük helyzetértékelésre a fontos összecsapás előtt.

December 4., szombat
18:00 Vasas Akadémia – TFSE-MTK
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Lengyel Ádám József, Dr. Oláh Márk (dr. Gincsai János Péter)

A TFSE-MTK sorozatban harmadik, összességében negyedik sikerét ünnepelhette múlt héten. Akkor hazai pályán 83-69-re múlt felül a BKG PRIMA Szigetszentmiklóst.

“Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást! Sokan kijöttek, nagyon jó hangulatot teremtettek. Remélem, hogy most szombaton is jó hangulat lesz Pasaréten és szurkolnak majd nekünk. Biztos, hogy nagy szükség lesz rájuk.” – fogalmazott Magyar Bianka. “Csapatszinten most játszottunk a legjobban, 25 gólpasszt adtunk egymásnak. A meccs nagy részével meg vagyok elégedve, kivéve a második negyedet. Próbálkoztunk védekezésben új dolgokkal és – ha fogalmazhatok így – brutál lendületesen kezdtük a mérkőzést. A második az első negyed teljes ellentéte lett a koncentrációs hibák miatt. Összességében azonban, amit megbeszéltünk, azt csapatvédekezésben és támadásban is viszontláthattuk. Most már fókuszálunk a következő feladatra, ami több szempontból is fontos. A Vasas hozzánk hasonlóan sorozatban három győzelemnél tart, ráadásul aki nyer, az nagy valószínűséggel ott lesz a Magyar Kupa nyolcas döntőjében.”

A TFSE-MTK statisztikáját nézve szembetűnő volt, hogy kilenc játékos is 10 perc felett töltött a pályán. Erre is rákérdeztünk Magyar Biankánál.

“Próbáltunk egy bővebb rotációt alkalmazni, a fiatalok, akik lehetőséget kaptak, magabiztosan játszottak. Látható, hogy meccsről meccsre fejlődnek. Óriási öröm számomra, hogy egyre nagyobb szerepet tudnak kapni a mérkőzéseken.” – tette hozzá a TFSE-MTK vezetőedzője.

Fotó: Makó Éva / MTK

Szombaton a Vasas Akadémia lesz a TFSE-MTK riválisa. A Vasas a válogatott szünet óta 76-51-re legyőzte a sereghajtó PINKK-et, majd két idegenbeli sikert könyvelhetett el. Előbb 60-59-es győzelmet aratott a DVTK otthonában, utána 62-56-ra múlta felül az ELTE-BEAC Újbudát.

“A Vasas a legfiatalabb átlagéletkorú kerettel rendelkezik a ligában. Rendkívül alázatosak és nagyon szimpatikus csapat. Látszik, hogy keményen dolgoznak minden nap. Kiváló edzőnek tartom Milos Pavlovicsot, aki jó csapatot épített, amelyben idén nincs egy kiemelkedő játékos, aki 20 pontokat dobna, hanem a mezőnyök négyen-öten osztoznak a felelősségen.” – kezdte a rivális bemutatását Magyar Bianka.

“Fiatalos lendület jellemzi őket. Kiválóan védekeznek, az eddigi győztes meccseiken nem a magas dobott pontszám miatt nyertek, hanem az ellenfeleket tartották alacsony ponton. Kulcsfontosságú lesz a támadójátékunk, hogy miként kezdeményezünk. Támadásban “B” opciókra lesz szükség, amire egész héten készültünk. Izgalmas és nehéz mérkőzést várok. Remélem, hogy meg tudjuk valósítani a héten gyakorolt taktikai elemeket.” – mondta a TFSE-MTK vezetőedzője, majd így folytatta az összecsapás felvezetését:

“Minden meccs előtt kitűzünk kis célokat. Az egyik ilyen volt az elmúlt alkalmakkor az eladott labdák limitálása. Abból 11 és 12 volt, ami az okos, tudatos támadásfelépítéseken múlt. Ha ezt meg tudjuk csinálni és nem hagyjuk azt, hogy a Vasas labdaszerzésekből tranzíciós pontokat szerezzen, akkor jó meccset fogunk játszani és elérhetjük a célunkat.”

Fotó: Makó Éva / MTK

Korábbi években úgy vezettük fel a TFSE-MTK és a Vasas Akadémia összecsapásait, hogy két eltérő stílus találkozik.

“Ez azért erre a szezonra már változott valamelyest.” – hangsúlyozta Magyar Bianka. “A pontjaink nagy részét a jó védekezésnek is köszönhetjük. Sok labdát szerzünk, ebben előre léptünk. A Sopron és a Szekszárd kivételével minden ellenfelünket jó ponton tudtuk tartani. Az viszont egyértelműen döntő lesz, hogy melyik csapat tudja ráerőltetni az akaratát a másikra. Hogyan tudjuk kihasználni az előnyöket, amik megvannak nekünk. Eddig az volt ránk jellemző, hogy fordulóról fordulóra igyekeztünk előrébb lépni, taktikailag fejlődni. Ez meg is valósult eddig és pont azt mondtam a lányoknak, hogy egyre nehezebb a feladatunk. Egyre jobban kell játszanunk és erre most óriási szükség lesz. Kielemeztük a Vasast, nagyon készülünk, nem fordulhatnak elő olyan fegyelmezetlenségi hibák, mint a BKG elleni második negyedben.”

A táblázatra pillantva láthatjuk, hogy a győztes gárda gyakorlatilag biztosíthatja helyét a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Óriási kérdés, hogy a felkészülés alatt erre mekkora hangsúlyt érdemes fektetni egy ilyen fiatal keret esetében.

“Mi ilyenekről soha nem beszélünk edzéseken. Csak a következő feladatokról. Én erre úgy tekintek: hiába beszélek arról, hogy győzelem esetén mi lesz, ha a célhoz a vezető utat nem teljesítjük, nem járjuk végig és az előttünk álló feladatokat nem oldjuk meg, akkor hiába. Ez az edzéseken kezdődik. Ha megcsináljuk, amit megbeszéltünk és fegyelmezettek vagyunk, akkor elérhetjük a célunkat, ha nem, akkor felesleges ilyenről beszélni. Mi csak arról beszélünk, hogy egy ötmeccses szériát tűztünk ki magunk elé. Abból hármat teljesítettünk és várjuk a negyediket.“ – összegzett Magyar Bianka.

Fotó: Makó Éva / MTK

Hirdetés