Hirdetés
Magyarország

A Vasas ellen folytatja a párharcot a Ludovika-FCSM Csata – Toman Dóra nyilatkozott:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

A hétvégén megkezdődnek az 5-8. helyért zajló párharcok a rájátszásban, szombaton 20:00-tól a Ludovika-FCSM Csata a Vasas Akadémiával mérkőzik meg. A hazai együttes a mérkőzésre való hangolódásképpen legfiatalabb játékosukkal, Toman Dórával készített beharangozó interjút, aki az NKA Universitas PEAC ellen debütált a női felnőtt élvonalban.

“Március 23-a egy elég sűrű nap volt. Aznap reggel ugyanis egy kadett mérkőzést kellett játszanom, amit sikeres megnyertünk és még jól is teljesítettem. Azután derült ki, hogy a játékengedélyemmel kapcsolatos papírokat is sikerült elintézni. Így szinte már biztos volt, hogy én is pályára tudok majd lépni a PEAC ellen.

Nem volt számomra ismeretlen a közeg, hisz már edzettem együtt a felnőtt csapattal. Mindenki örömmel fogadta a hírt, a lányok pedig nagyon kedvesek voltak. Büszke vagyok, hogy az élmezőnyben is kipróbálhattam magam. Ez az élmény egy hatalmas mérföldkő volt a számomra, az pedig már csak hab a tartán, hogy jól is teljesítettem. Mind támadásban, mind védekezésben nagyon jól éreztem magam a pályán. Természetesen vétettem hibákat, és még bőven van miben fejlődnöm, de jó volt megtapasztalni azt a ritmust, amit az élmezőny képvisel. A kadett mérkőzésekhez képest egy felnőtt találkozó sokkal gyorsabb és fizikálisabb, de igyekszem mindehhez igazodni.” – fogalmazott Toman Dóra, aki a PEAC elleni második összecsapáson 27 perc játéklehetőséget kapott. Ez idő alatt a fiatal tehetsége 14 pontot – 57 százalékos tripladobó-teljesítménnyel – 6 lepattanót és 2 gólpasszt ért el. 

Tursics Krisztián együttesének a következő megmérettetést a Vasas Akadémia jelenti, akik ellen hazai pályán vereséggel, idegenben pedig győzelemmel zárták az alapszakaszt. 

“Remélem, hogy meg tudjuk törni az eddigi szériát, és következőnek mi hagyjuk el győztesként a hazai parkettet. Mind védekezésben, mind pedig támadásban fölül szeretnénk őket múlni, ehhez pedig maximális koncentrációra lesz szükségünk. A Vasas ellen mindig presztízs mérkőzéseket játszunk, hiszen budapesti rangadóról van szó. Ha fejben ott leszünk, és kijavítjuk az előző mérkőzéseken elkövetett hibáinkat, akkor nagy esélyünk van a győzelemre.

Két hasonló szerkezetű csapatról van szó, mivel a Vasas is elvesztette a magas emberét. Azt gondolom, ez felgyorsítja majd a találkozó játékát – több mezőnyjátékossal kell játszania a feleknek. A külső dobások fognak leginkább dominálni, ez viszont számunkra kézenfekvő. Egy jó mérkőzésre számítok. Remélem minél jobb dobóformánkat tudjuk mutatni, és jól fog menni a játék mindenkinek.” – mondta Toman Dóra, aki immár három korosztályban nyújt kiváló teljesítményt. Kérdés: vajon melyik korosztály élvez prioritást?

“Nagyon kemény lépést tartani három korosztállyal, de mindegyik egyenlően fontos. Minden mérkőzésre, nem csak fizikálisan, de mentálisan is maximálisan készen kell állni. Ez sok munkát igényel és éppen ezért mind fizikálisan, mind pedig mentálisan megterhelő. Viszont egy hatalmas fejlődési lehetőség is jelent egyben. Összesítve, hetente kb. 4-5 meccsről beszélhetünk, amivel ugyan nem egyszerű lépést tartani, de próbálom mindenhol a maximumot nyújtani, hogy egyik se menjen a másik rovására.”

 

Hirdetés