Hirdetés
Európa

A Vasas játékosa Sara Heljic a bosnyák válogatottban:

:

Fotó: Vasas Attila

Hirdetés

A hétvégén megtartotta utolsó keretszűkítését és útra kelt Oszakába a világbajnoki selejtezője helyszínére Bosznia-Hercegovina válogatottja. A csapatban helyet kapott Sara Heljic, a Vasas Akadémia játékosa.

Sara Heljic súlyos térdsérülés után idén ősszel tért vissza a pályára. A novemberi Eb-selejtezőkön már ott volt a bosnyák válogatottban. Amikor Bosznia-Hercegovina 87-81-re legyőzte Belgiumot, a Vasas Akadémia játékosa 12 perc 20 másodperc alatt 5 ponttal zárt. Észak-Macedónia elleni 80-64-es siker alkalmával közel 3 percet töltött a pályán.

Bosznia-Hercegovina erős összeállításban lép pályára Oszakában, ahol Japán és Kanada lesznek az ellenfeleik. A legnagyobb sztár természetesen Jonquel Jones, de nem szabad elfelejteni, hogy Marica Gajić is bevethető.

Fehéroroszág visszalépett az oszakai tornától, így a mérkőzések a világbajnoki kvalifikáció szempontjából tét nélkül zajlanak. Bosznia-Hercegovina ott lesz szeptemberben Sydneyben. Ez a tét nélküliség pedig jó lehetőség arra, hogy a kevesebb lehetőséget kapók vagy éppen sérülésből visszatérők bejátsszák magukat a keretbe.

Hirdetés