Hirdetés
Archivum

A Vasas lett az U18-as 3×3-as bajnok:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték Pécsett a Rátgéber Akadémián a B33 U18-as Bajnokság nyolccsapatos döntõjét. A Vasas Akadémia szerezte meg a bajnoki címet.

Fotó: Vasas Akadémia

Fotó: Vasas Akadémia

A résztvevõ gárdákat két csoportba osztották a szervezõk. Az “A” jelû négyesbe került a Széchenyi KA, a DVTK, a PVSK NKA és a BEAC-Újbuda. A B-csoportot pedig a Vasas Akadémia, az MTK Budapest, a Soproni Darazsak Akadémia és a Szolnoki MÁV SE formálta. A négyesekbõl az elsõ két helyezett jutott az elõdöntõbe, ahol keresztbe játszottak a felek.

Az A-csoportban a gyõri Széchenyi KA veretlenül végzett az élen, míg mögötte a tavaszi elõcsatározások során az elsõ két fordulót megnyerõ DVTK lett a második továbbjutó. A B-csoportban a Vasas nem talált legyõzõre, a három meccsén átlagban 20 pontot szerezve dominált Földi Attila szövetségi kapitányunk együttese. A második, még szintén elõdöntõt érõ pozícióba az MTK ért oda.

A csoportok végeredménye:

A fináléba kerülésért lejátszott találkozókon a Széchenyi KA 10-9-re verte az MTK Budapestet. A másik ágon a Vasas Akadémia 17-9-re a DVTK-t. Jöhetett a döntõ, ahol a Vasas 15-7-es sikerrel biztosította be az elsõ helyét. A bajnokcsapat névsora: Szerencsés Tamara, Altmann Anna, Vígh Bernadett és Mudra Viola.

Ágrajz:

Hirdetés