Hirdetés
Archivum

A Vasas minden dicséretet megérdemel, a PEAC csak a gyõzelemnek örülhet:

:

Hirdetés

Minden várakozást felülmúlóan tartotta a lépést a Vasas a PEAC otthonában, a 32. percben még 50-50 állt az eredményjelzõn. Ezt követõen a PEAC megrázta magát és megszerezte a kötelezõ gyõzelmet, de a pécsiek csak ennek örülhetnek, a mutatott játéknak nem. A Vasasnak ez a meccs kellõ önbizalmat kell, hogy adjon a folytatáshoz.

TV-közvetítés, de ingyenes belépés mellett a korábbi évek PEAC-os szezonnyitóinak megfelelõ érdekelõdés kíséretében dobták fel a labdát a második forduló nyitó mérkõzésén. Az elsõ percek a szezon korai szakaszának megfelelõen sok apró pontatlanságot hoztak mindkét oldalról. A PEAC rendezte elõbb a sorait és 6-4 után állva hagyták riválisukat. Az elsõ negyedben 15-1-es sorozatot csináltak a hazaiak, majd 21-5-ös állást követõen Bajnóczi és Aleksic kosárváltása zárta a játékrészt.

A második szakasz 23-7-rõl indult, de csalóka volt ez az eredmény. Nem feltétlenül Roberto Hernandez együttese játszott ennyire jól, hanem a Vasas megilletõdötten. A második negyed elején Aho Nina és Bajnóczi Viktória remek megmozdulásaival 6-0-val indított a Vasas, így viszonylag hamar pécsi idõkérés szakította meg a játékot. Azzal, hogy a vendégek rendezték a soraikat, kiegyenlítetté vált a játék. Ez a TV-közvetítés szempontjából kifejezetten üdvözítõ volt, hiszen nem dõlt el idõ elõtt a küzdelem.

Aho és Bajnóczi mellett Dobos Ágnes, Adamecz Lilla és Zsilinszki Lilla is eredményesnek bizonyult ebben a periódusban. A hazai szurkolóknak mindössze Aleksic és Parks egy-egy villanása után volt okuk tapsolni. Gyorsan fogyott a pécsi elõny, 30-28-nál ismét Roberto Hernandeznek kellett idõt kérnie. Ebben a szakaszban egész egyszerûen nem volt lepattanója a PEAC-nak, ami eladott labdákkal párosulva teljesen megtörte a hazai lendületet. A félidõ végén aztán Stankovic vezérletével hosszú hajrát nyitott a PEAC, így a szünetig  40-30-ra újra elléptek a pécsiek.

A harmadik negyed elején a küzdelem dominált a pályán. Két és fél percet kellett várni az elsõ találatokra, ekkor Zele Dorina volt eredményes, melyre Zsilinszky Lilla azonnal válaszolt. A különbség 6-10 pont között állt be. A játékrész hajrája egyértelmûen a Vasasnak sikerült jobban, így amikor az utolsó másodpercekben Adamecz Lilla triplája is behullott, 48-45-re módosult az állás. Ezt a szakaszt végül 15-8-ra nyerték Aho Nináék.

A lélektani elõny a Vasasnál volt ezekben a percekben. Bajnóczi remek triplájával alakult ki a 32. percben a bevezetõben már említett 50-50-es állás. Ez tûnt annak a pillanatnak, amikor mindkét csapat belegondolt, hogy mi történik a pályán. A PEAC rutinosabb játékosaiban tudatosult, hogy akár a gyõzelem is veszélybe kerülhet. Eközben a Vasas játékosain azt lehetett érezni, hogy a hirtelen jött, de teljesen megérdemelt lehetõség kapujában elbizonytalanodtak.

Az utolsó öt perchez közeledve dobópárbaj alakult ki, melybõl nem jött ki jól a Vasas. Parks és Stankovic révén 55-50-nél 5 pontos elõnyre tett szert a PEAC és erre válaszul Halmai Gábor tanítványai erõltették a gyors támadás befejezéseket, de ezek a kísérletek nem értek célt. A PEAC lendületbõl egy 16-0-s futást csinált, amivel eldöntötte a gyõztes kilétét. A Vasas nagyot küzdött és még az utolsó percben sem adta fel. A 71-58-as végeredményt Robyn Parks triplája alakította ki.

A bajnoki rangadókhoz és az Európa Kupa rajtjához közeledve a PEAC-nak sokat kell javulnia, ha versenyképes szeretne lenni közvetlen riválisaival. A Vasas pedig az elmúlt évek legjobb meccsét játszotta egy élcsapat otthonában, Bajnóczi 18, Dobos és Aho 10-10 pontja önmagáért beszél. A PEAC legeredményesebbje a 20 pontos Dragana Stankovic lett.

Eredmény
PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 71–58 (23–7, 17–23, 8–15, 23–13)

Hirdetés