Hirdetés
Magyarország

A Vasas otthonában folytatja negyeddöntőjét a Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Vasárnap 19 órától az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc második mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd Pasaréten a Vasas Akadémia otthonában lép pályára. Egy győzelemmel a Szekszárd is biztosíthatja helyét a legjobb négy között a Sopron Basket, az NKA Universitas PEAC és a DVTK mellett. Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Március 27., vasárnap
19:00 Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Szilágyi Bálint, Sörlei Attila (Vághy Tamás János)

Csütörtökön a párharc első mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 89-71-es győzelmet aratott. Az első félidőben kiváló dobóformát mutatott a Szekszárd és gyakorlatilag 15 perc alatt kialakult a döntő különbség. A második félidőben viszont felzárkózott a Vasas és végül, ha minimális különbséggel is, de azt a 20 percet megnyerték a vendégek. Horváth Zsófiának felvetettük, hogy nem lehet maximálisan elégedett a csapat.

„Én nem teljesen így látom. Egyértelmű, hogy nem lehetünk maximálisan elégedettek. Valóban kikaptunk a második félidőbe és tudjuk, hogy sokat kell javulnunk. Ettől függetlenül ezt az eredményt mindenki aláírta volna múlt héten szombaton, amikor mentális és fizikális mélyponton voltunk. Ilyen szemszögből nézve ez a győzelem siker. Főleg, hogy nem egy szenvedős volt, hanem magabiztos. Az, hogy nem tudtunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, valóban nem ad okot az elégedettségre. Javítani kell, ki is fogjuk elemezni a hibákat és megtesszük. Összességében viszont ahhoz képest, ahol egy hete voltunk és most hol tartunk, ez egy nagyon fontos eredmény. A lényeg, hogy nem sérült meg senki és megszereztük a győzelmet. Lépésről lépésre haladunk és az első lépésnek ez megfelelő volt.” – hangsúlyozta a szekszárdiak másodedzője.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A Szekszárd az első félidőben a 31 mezőnykísérletéből 19-et értékesített. Érződött a csapaton, hogy a tétnek megfelelően határozottan, jó koncentrációval vágtak neki a párharcnak a játékosok.

„Nagyon tisztelem a Vasasnál elvégzett munkát, de nekünk olyan céltudatosan kell dolgoznunk, hogy kétség ne férjen a győztes kilétéhez. Nem gondolom, hogy bármi tartós probléma lenne a csapatunknál, hanem ami egy hete történt, az egy fizikális és mentális fáradtságnak a megnyilvánulása volt. Másfél nap után nagy energiával kezdték újra a munkát a lányok a hét elején. Nagyon jó edzésmunkát végeztek. Mindenki tudja, hogy mi a célunk, hol szeretnénk végezni és ennek megfelelően dolgozunk. Az első félidőben ez ott egyértelműen látszott.” – tette hozzá Horváth Zsófia.

Mindig érdekes, hogy egy ilyen párharc két felvonása között mit hangzik el.

„Nagyon újdonságokat ilyenkor nem lehet mondani, hanem amire készültünk, amiket megbeszéltünk az első meccs előtt és mégis hibáztunk benne, azokra hívjuk fel a figyelmet. Ismét sok eladott labdánk volt és továbbra is sok támadólepattanót engedtünk. Fiatal, lelkes csapat a Vasas tehetséges centerekkel, de ebben például mindenféleképpen javulni kell. Fizikálisabbá kell válni, mert az nem lehet, hogy a mérkőzés bizonyos szakaszában az ellenfelünk ezen a területen fölénk kerekedjen. A precizitást is fontos lenne erősíteni, összességében csak magunkkal foglalkozva egyre jobban csinálni azt, amit szeretnénk.” – tette hozzá a szekszárdiak másodedzője.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A vasárnapi siker elődöntőt érne és egyben egy kis szusszanásnyi időt is adna a folytatás előtt a Szekszárdnak.

„Otthon nem fogja feladni egy másodpercre sem a Vasas. Erős, kellemetlen a pályája mindenki számára, de ezzel nem szabad foglalkozni. Csak magunkra, a céljainkra kell koncentrálni és egy percig nem szabad engedni abból, amit szeretnénk. Nem biztos, hogy ez lesz a legszebb meccs, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy ezt is behúzzunk és tudjunk haladni a magunknak kitűzött úton.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés