Hirdetés
Magyarország

A Vasas otthonában is nyert, elődöntős a Szekszárd

Vasas Akadémia - Atomerőmű KSC Szekszárd 55-88 (15-19, 9-25, 16-19, 15-25)

Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Tőzsér D., Szilágyi B., Sörlei A. (Vághy T.)

Vasas Akadémia: Bach 14/3, Budácsik 7/3, Papp 2, Salamon 6, Tóth 6/3. Csere: Smailbegovic 6/3, Dúl 3/3, Pusztai, Szerencsés 2, Madár K. 2, Madár E., Radócsz 7/3.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 6/3, Mányoky 4, Friskovec 18/12, Goree 5, Milic 18. Csere: Morgan 7, Gereben 9, Bálint 10/6, Krnjic 11, Horváth, Holcz.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 az Atomerőmű KSC Szekszárd javára.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő második mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 88-55-ös sikert aratott a Vasas Akadémia otthonában. Ezzel a szekszárdiak 2-0-val lezárták a párharcot és bejutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben az NKA Universitas PEAC lesz a Szekszárd ellenfele.

Tóth Orsolya és Zala Friskovec kosárváltása vezette fel az összecsapást. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4-2-nél és 8-6-nál is vezetett a Vasas. Innen azonban Zala Friskovec öt pontjával 11-8-ra fordított a Szekszárd és azóta már tudjuk, hogy a folytatásban végig a szép számú és lelkes szurkolósereg által buzdított vendégek jártak előrébb. Amikor Nikolina Milic büntetője célt ért, már 11-3-as futásban volt a KSC. Az első negyed hajrájában Bach Boglárka és Papp Dia révén szépített a Vasas, de 10 perc után így is 19-15-re ment a Szekszárd. Zala Friskovec már egymaga 9 pontnál járt szekszárdi oldalon és a 13 kísérletéből 7-et értékesített a csapata mezőnyből. A Vasas legeredményesebbje a 6 pontos Bach Boglárka volt. A második negyed elején másfél percet kellett várni az első találatra. Ez viszont Nikolina Milic duplája volt, amivel 23-15-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség.

A hazaiak Bach Boglárka triplájával igyekeztek meccsben maradni, de erre Studer Ági és Cyesha Goree pontjai érkeztek válaszul. 28-18-nál elérte a 10 egységet a differencia és Milos Pavlovic időt is kért. A folytatásban úgy nézett ki, hogy ezen 10 pont környékén állhat be a differencia. A Szekszárd azonban még egy fokozattal feljebb kapcsolt és 30-20 után 12-1-es futással 42-21-re ellépett. Ezen sorozat alkalmával Zala Friskovec triplát értékesített, de Nikolina Milic és Sara Krnjic határozott játékát is ki kell emelni. Nem véletlen, hogy a félidőben 23-11-re vezetett a lepattanókban a KSC. A negyed hajrájában Nadija Smailbegovic triplájával igyekezett faragni a hátrányán a Vasas, de a félidőre 44-24-nél maradt a 20 pontos differencia a felek között. A harmadik etapot Radócz Fanni triplája vezette fel, erre azonban Zala Friskovec azonnal válaszolt. Felváltva estek a kosarak a negyed elején. Sőt helyenként még a Vasas tűnt pontosabbnak. Ennek megfelelően 52-36-ig 16-20 pont között mozgott a szekszárdi előny.

A harmadik negyed felénél Zseljko Djokics időt is kért. Ezt követően Cyesha Goree, Nikolina Milic és Zala Friskovec találataival ismét tudta növelni előnyét a Szekszárd. A negyed végére 60-39-nél visszaugrott 20 pont fölé a KSC előnye. A harmadik szakaszt ráadásul Studer Ági triplája zárta, ami nem csak 63-40-re módosította az eredményt, de lélektanilag is meghatározó pillanatnak bizonyult. Ezt követően ugyanis a záró szakasz elején 11-2-es futással erősítette meg vezetését a Szekszárd. Amikor Bálint Réka triplája célt ért, 74-42-nél 30 pont felett járt a különbség. A játék minden elemében riválisa fölé nőtt a Szekszárd. Amíg az első mérkőzésen támadásban extrát hozott a Vasas – 71 pontig jutott a szekszárdi katlanban – ezúttal az 53 mezőnykísérletéből mindössze 20 volt sikeres. Az utolsó öt percre úgy alakították a szakmai stábok a rotációt, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapók is belekóstoljanak a play-off hangulatába. A Szekszárd 88-55-ös sikerrel biztosította be a helyét a négy között.

Az elődöntőben az Atomerőmű KSC Szekszárd az NKA Universitas PEAC gárdájával mérkőzik, míg az 5-8. helyért a Vasas Akadémia a Ludovika-FCSM Csata ellen folytatja.

Hirdetés