Hirdetés
Magyarország

A Vasas otthonában lép pályára a Győr:

:

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

Szerdán 19 óra 30 perctől a Vasas Akadémia otthonában lép pályára az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük a vasárnapi szigetszentmiklósi sikerről és a szerdai bajnokival kapcsolatos várakozásairól.

Január 5., szerda
19:30 Vasas Akadémia – UNI Győr MÉLY-ÚT
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Varga-Záray Katalin, Tóth Kálmán (Gorka Szabolcs Zsombor)

Vasárnap a Győr 90-64-es győzelme aratott a BKG PRIMA Szigetszentmiklós otthonában. Hullámzó mérkőzés volt, ahol 13 perc után 34-10-re vezettek a győriek A harmadik negyedben 10 pont alá zárkózott a BKG és végül a záró szakaszban érvényesítette ismét fölényét Iványi Dalma együttese.

“Ahogy beszéltük előtte is, fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük az új évet, jó ritmussal játszunk az első meccsen. Kicsit felemás mérkőzés volt. Közvetlenül előtte szembesültünk azzal, hogy hiányos lesz az ellenfél. Ezt az első felében nagyon jól kihasználtuk, pontosan, precízen játszottunk, fegyelmezettek voltunk védekezésben, támadásban. Ilyenkor jó dolgok történtek. A nagyobb előny tudatában puhult a védekezés, lankadt a figyelem és a fegyelem. Olyankor magunkra húztuk az ellenfelet. Gratuláció illeti a BKG-t, mert nagyon szépen játszottak, az elsőtől az utolsó pillanatig küzdöttek. Olyan szempontból is jó mérkőzés volt, hogy kemény ellenállással találkoztunk.” – mondta a győriek vezetőedzője, akinek felvezettük, hogy egy január 2-án este lejátszott bajnokin a magabiztos vezetés tudatában teljesen emberi dolog, ha csökken a koncentráció.

“Igen, ez így van, de a mérkőzés után azt mondtam a lányoknak is, hogy ebben kell még fejlődni. Az még keményebb ellenfelek ellen is megtörténik, hogy jól kezdünk, az elsőt öt percben nagyon koncentráltak vagyunk, kiépítünk 8-10 pontos előnyt, de utána ezt nem tudjuk megtartani. Mindegy, hogy mi a szituáció, pluszban vagy mínuszban vagyunk, nekünk azt kell csinálni, amit megbeszélünk, a figyelem 100%-os kell, hogy legyen folyamatosan.” – hangsúlyozta Iványi Dalma.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

A Vasas ellen folytatja a Győr. A Vasas vasárnap bravúrgyőzelmet aratott a Ludovika-FCSM Csata otthonában.

“Nagyon fontos mérkőzés lesz. Több okból, egyrészt, hogy a jó ritmusunkat megtartsuk, illetve bebiztosítsuk a helyünket a legjobb négy között.” – fogalmazott Iványi Dalma. “Ahhoz, hogy a végén jó helyezésről indulhassunk a rájátszásban, hozni kell az összes mérkőzést. A Vasas a Szekszárddal is nagyon jó meccset játszott, a Csata otthonában nyertek. Lendülettel, önbizalommal, jó érzéssel fognak belemenni a mérkőzésbe. Nagyon szépen dolgoznak a fiatal magyarokkal és a két külföldi, de már régóta itt lévő játékosukkal. Kellemetlen ellenfél, akik ellen az előbb elmondott dolgok lesznek a fontosak. Az, hogy 40 percen keresztül kell koncentráljunk támadásban és védekezésben. Ismét felhívnám a figyelmet a fegyelmezettségre. Támadásban megnézni, hogy hol a legsebezhetőbb az ellenfél, kihasználni azt, ahol mi erősebbek vagyunk. Tudatosan, pontosan kell játszani. Védekezésben egyénileg és csapatilag is koncentráltnak kell lennünk. A Vasas jól ötvözi az egyéni megbontásokat, miközben jó csapatjáték is jellemzi.”

A Vasas úgy tud a tavalyi évhez hasonló versenyképességet mutatni, hogy ezúttal nincs egy Brianna Fraser kaliberű légiósa. Iványi Dalmát arról is kérdeztük, hogy miben látja a csapat sikereinek a kulcsát.

“Nagyon jól dolgoznak. Milos kiváló edző, aki bizonyította, hogy jól tud dolgozni a fiatal játékosokkal. Látszik rajtuk, hogy tudatosan, rendszerben játszanak, de szépen kihasználják az egyéni képességeiket. Akár Papp Dia, Tóth Orsi vagy bent Sara Heljic. Tényleg látszik az a fejlődés, ami a fiatalokkal való munkában automatikus, ha jó edző foglalkozik velük szisztematikusan. A fiatalos ösztön, tűz megvan bennük. Keményen próbálnak védekezni, minden labdáért hajtanak és jól ötvözik ezeket a tényezőket. Örömteli látni, hogy fiatal magyar játékosokkal tudnak ilyen jól játszani.” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés