Hirdetés
Magyarország

A Vasas otthonában már a négy közé jutásért játszik a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Pénteken 19 óra 15 perctől a Vasas Akadémia otthonában lép pályára a Sopron Basket a bajnoki negyeddöntő második mérkőzésén. A soproniak 1-0-ra vezetnek az egyik fél második sikeréig tartó párharcban, így egy újabb győzelemmel biztosíthatják helyüket a legjobb négy között. Laczka Miklós másodedzőt kérdeztük a várakozásokról.

Március 31., péntek
19:15 Vasas Akadémia – Sopron Basket
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Minár László Balázs, Kovács Nimród János, Rózsavölgyi Alexandra (Schäffer Béla Róbert)

A keddi találkozón 84-64-es soproni siker született. A számszerű eredmény nem tükrözi a mérkőzés képét, mely sokáig jóval szorosabban alakult, mint a két csapat alapszakaszbeli találkozói. A 33. percben mindössze 65-56-ra ment a Sopron. Innen zárta végül 19-8-as sorozattal a meccset a címvédő, melynek keretében Ezi Magbegor 25, Yvonne Turner 15, míg Varga Alíz 13 pontot ért el. A soproniak 38-33-ra nyerték a lepattanócsatát, de úgy, hogy közben a témadólepattanókat tekintve 15-8 arányban a Vasas lett a jobb. A vendégeknek kevesebb eladott és több szerzett labdájuk volt. Katrina Pardee 17, Schaquilla Nunn 16 egységig jutott.

„Nehezen indult a mérkőzés. Nem voltunk élesek – főleg védekezésben. Sok támadólepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek. Nem volt jó az egy-egy védésünk. Eközben támadásban is hoztunk rossz döntéseket.” – hangsúlyozta visszatekintése alkalmával Laczka Mikós. „A Vasas nagyon jól hozta a saját erényeit. Azt csinálták, amit a legjobban tudnak. Nem várunk könnyű mérkőzést pénteken sem. Nagyon készülünk rá és arra számítunk, hogy a Vasas hazai pályán még veszélyesebb lesz.”

A pénteki találkozón nagy a tét, hiszen egy győzelem megnyitná az utat az elődöntőbe. Vereség esetén viszont jönne hétfőn a sorsdöntő harmadik meccs. A két csapat legutóbb január 21-én találkozott Pasaréten, akkor 70-49-re nyert a Sopron. Azon az estén 48-37 után mutatott be a negyedik negyedben egy 19-5-ös futást a címvédő. A Vasas az utolsó három hazai mérkőzését megnyerte. Az utolsó két alkalommal 52, illetve 53 ponton tartotta aktuális riválisát.

„Elsősorban védekezés oldaláról szeretnénk megfogni a párharcot, ebben tudnám megfogalmazni az elsődleges feladatot. Ez alapvetően mentális tényező, másrészt pedig talán eggyel frissebbek tudunk lenni, ha jól használjuk ki a két meccs közötti időt.” – tekintett előre péntekre Laczka Miklós. A Sopron az elmúlt két mérkőzésén – a bajnoki alapszakaszban 23.9 perc alatt 14.3 pontot és 4.9 lepattanót átlagoló – Jelena Brooks nélkül szerepelt, aki fogműtéten esett át.  „Nagyon hiányzik Jeca. Főleg amilyen formában játszott a kiválása előtt. Ez érződik a csapaton. Bizonyos területeken sikerül előre lépni és helyettesíteni, de vannak olyan dolgok, ahol egyéni oldalról több kell néhány játékostól.” – tette hozzá a soproniak másodedzője.

Hirdetés