Hirdetés
Magyarország

A Vasassal vív negyeddöntőt a Sopron Basket – az első mérkőzést kedden 18 órától rendezik Sopronban:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Kedden elrajtol a bajnoki rájátszás. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőben a címvédő Sopron Basket a Vasas Akadémiával mérkőzik. A párharc első felvonását kedden 18 órától rendezik a Novomatic Arénában. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Március 28., kedd
18:00 Sopron Basket – Vasas Akadémia
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Söjtöry Tamás Ferenc, Major Ádám, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

Szombaton az alapszakasz utolsó fordulójában a Sopron Basket több kulcsjátékosát nélkülözve – Határ Bernadett, Jelena Brooks, Olvia Epoupa és Dragana Stankovic hiányában – 66-61-re alulmaradt az NKA Universitas PEAC otthonában. A mérkőzés eredménye a soproniak alapszakasz elsőségét már nem befolyásolta.

„Maradt hiányérzetünk a szombati mérkőzés után.” – hangsúlyozta Laczka Miklós. „Magunknak köszönhetjük a vereséget. Több olyan pontja volt a mérkőzésnek, ahol meg lehetett volna fogni. A végjátékban nem jött össze semmi. A negyedik negyed támadójátékát át kell gondolni, ki kell elemezni és levonni belőle a megfelelő tanulságokat. Ez a szezon hátralévő részében nem fog beleférni. Voltak olyan dolgok, amik a nehezebb téli időszakból visszaköszöntek. Reméltük, hogy ezeken a problémákon már túl vagyunk, de úgy néz ki, hogy ez olyan terület, amin folyamatosan dolgozni kell, hogy elkerüljük.”

A Sopron Basket és a Vasas Akadémia ebben az évadban két alkalommal találkozott. Előbb október 22-én Sopronban. Akkor Jelena Brooks és Alice Kunek 16-16 pontjával 78-44-es sikert aratott a címvédő. Január 21-én Pasaréten pedig 70-49-es soproni siker született. Akkor Alice Kunek és Ezi Magbegor jegyzett 13-13 pontot. A Vasas végül 9 győzelemmel és 13 vereséggel a 8. helyen zárt az alapszakaszban. Az utolsó fordulóban a BKG ellen egy kiélezett találkozón aratott győzelemmel biztosította be a helyét a rájátszásban.

„A Vasas szereplését alapjaiban meghatározta, hogy voltak sérüléseik, problémáik az évad során. Ennek ismeretében jó eredmény tőlük, hogy be tudtak jutni a rájátszásba. Gondolom, hogy előzetesen nem a 8. helyben bíztak, de így is nagyon kellemetlen ellenfél lesznek a negyeddöntőben. Ezt az összes egymás elleni mérkőzésünkön bizonyították eddig. Nem számítunk könnyű párharcra.” – fogalmazott a soproniak másodedzője, aki a Vasas játékát így jellemezte:

„Sok mozgásos támadójátékot játszanak. Több gyors külső posztos játékossal rendelkeznek, akik képesek betörni. Vannak köztük olyanok, akik kiváló külső dobók. Ők mind veszélyesek. A palánk alatt ott van Schaquilla Nunn, a négyes poszton Madár Eszter szerepel, aki szintén mozgékony játékos. Összességében éppen ezt a mozgékonyságot, gyorsaságot, lendületet mondanám a Vasas fő fegyverének, amit meg kell próbálnunk lassítani. Fegyelmezett védekezésre lesz szükség. Támadásban pedig ismét előre kell lépnünk és visszahozni azt a lendületet, ami például a Magyar Kupán jellemezte a csapatot.” – összegzett Laczka Miklós.

Hirdetés