Hirdetés
Archivum

A VB-bronzérmes kerettel készülnek a spanyolok az Eb-selejtezõkre:

:

Hirdetés

Közeledik a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezõ-sorozatának utolsó két fordulója. A novemberi válogatott programra a világbajnoki bronzérmes Spanyolország is véglegesítette keretét.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Lucas Mondelo, szövetségi kapitány annak a váznak szavazott bizalmat, akik a szeptemberi tenerife-i Világbajnokságot megelõzõ összetartást végig tudták dolgozni. Hárman nem lesznek ott a VB-bronzérmes gárdából. Laia Palau, aki visszavonut (immár véglegesen) a válogatottságtól, a sérült Anna Cruz és a pihenõt kapó Alba Torrens. Érdemes kiemelni, hogy a felnõtt kerethez csatlakozik a soproni U20-as Európa-bajnokságon aranyérmes válogatottjuk legeredményesebb játékosa Paula Ginzo 14. tagként.

A spanyolok négy mérkõzés után veretlenek és nagyon jó esélyeik vannak a kvalifikációra. A kitûzött cél, hogy az F-csoportból elsõ helyen lépjenek tovább. Elõbb november 17-én Hollandiában lépnek pályára. Ezen a napon a nagy csoportbeli riválisuk Ukrajna Bulgáriával találkozik. Amennyiben a papírforma szerint mindkét gárda hozza a kötelezõ gyõzelmet, úgy november 21-én Melilla városában spanyol-ukrán csoportdöntõ jön. A spanyolok Kijevben 4 pontos gyõzelmet arattak, így lépéselõnyben vannak.

A spanyol válogatott kerete: Silvia Domínguez (Perfumerías Avenida), Leticia Romero (USK Praha), Cristina Ouviña (Bourges ), Queralt Casas (Flames ), Marta Xargay (Dinamo Kurszk), Leonor Rodríguez (Wisla Krakow), María Conde (Wisla Krakow) y Belén Arrojo (Perfumerías Avenida), Laura Gil (Perfumerías Avenida), María Araújo (Wisla Keakow), Paula Ginzo (Nissan Al-Qázeres), Astou Ndour (Cukurova), Laura Nicholls és Nogaye Lo (Quesos El Pastor).

A F-csoport állása

Hirdetés