Hirdetés
Magyarország

A VBW CEKK Cegléd vendége lesz a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Közel egy hónap szünet után folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Szombaton a Tippmix Női NB I. A 5. fordulójában a Sopron Basket a VBW CEKK Cegléd vendége lesz.

November 18., szombat
18:00 VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket
Albertirsa, Sportcsarnok
Játékvezetők: Balog György Attila, Varga-Záray Katalin, Sörlei Attila (Gál János)

A Sopron Basket az utolsó tétmérkőzését október 14-én vívta, amikor a hazai szezonnyitóján 82-58-ra legyőzte az E.ON ELTE-BEAC gárdáját. Emlékezhetünk rá, hogy a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban a pálya alkalmatlansága miatt a BKG elleni összecsapása elmaradt a címvédőnek. Ezt majd december 20-án pótolják a felek. A hosszú kihagyás ellenére tartalmas időszakot zártak a soproniak. „Kaptak pihenőt a játékosok, miközben többen felnőtt és utánpótlás válogatottban is jártak. Összességében sikerült elvégezni a tervezett munkát. Viszonylag sokat tudtuk dolgozni a fiatalokkal, az újak beépítésével is haladtunk, így sok szempontból hasznos időszak áll mögöttünk.” – hangsúlyozta lapunknak Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője.

Csatlakozott a kerethez két új igazolás, Aleksandra Crvendakic és Beatrice Mompremier. Mindketten hosszabb kihagyás után játszhatnak ismét. „Ahhoz képest, hogy csapatedzéseken nem vettek részt, nagyon jó állapotban érkeztek. Erre az a plusz jön ilyenkor, hogy a csapatedzésekbe, a kontaktokba, az 5:5 játékba vissza kell rázódniuk, de ez pár hét alatt abszolút lehetséges. Aleks esetében tudni kell, hogy ismeri a rendszerünket, sok olyan dolgot csinálunk, amiben komfortosan érzi magát. Nyilván a csapatba vissza kell szoknia, a szerepek, a labdák elosztása ilyenkor még feladat, de a taktikai beépülése mondhatni észrevétlenül megy. Az viszont egyértelműen észrevehető, hogy mekkora hatással tud lenni a csapatra. Mompremier-ről az első benyomásaink szintén kedvezőek, elégedettek vagyunk az edzésmunkájával. Bizonyítani akar és napról napra egyre jobb formába lendül.” – összegzett a soproniak másodedzője.

A szombati rivális a VBW CEKK Cegléd lesz. A ceglédiek még nyeretlenek idén, de az első négy fordulóban sorrendben a Pécs, a Szekszárd, a DVTK és a Győr gárdájával szemben maradtak alul.

„Topcsapatok ellen játszottak. Azok mind sima mérkőzések lettek, de biztos, hogy annál képesek jobb teljesítményre. Látszódik, hogy nekik is folyamatosan áll össze a csapatjátékuk és arra az időszakra készülnek, amikor majd olyan riválisokkal találkoznak, akik ellen nagyobb győzelmi esélyeik lesznek. Nekünk elsősorban a saját feladatunkkal kell foglalkozni. Azzal, hogy az elmúlt hetekben gyakoroltakat immár új játékosokkal is kiegészülve meg tudjuk csinálni egy valós meccsszituációban. Fontos minden lépcsőfok számunkra a csapatépítés szempontjából és ez is egy ilyen lépcsőfok lesz.” – húzta alá Laczka Miklós.

Hirdetés