Hirdetés
Magyarország

A VBW CEKK Cegléd vendége lesz a TFSE-MTK:

:

Hirdetés

Két Eb-selejtező mérkőzés között pénteken 18 órától pótolják a 2. fordulóba kiírt VBW CEKK Cegléd – TFSE-MTK bajnoki összecsapást. A TFSE-MTK felkészüléséről Magyar Bianka, vezetőedzőt kérdeztük.

November 12., péntek 
18:00 VBW CEKK Cegléd – TFSE-MTK 
Albertirsa, Újcsarnok
Játékvezetők: Söjtöry Tamás, Lengyel Ádám, Balogh Gyula (Schäffer Béla)

A válogatott szünet a két csapat számára egy héttel rövidebb lesz, hiszen az Eb-selejtezőket követően a menetrend szerint soron következő fordulóval majd november 20-án és 21-én folytatódnak a bajnok küzdelmek. Magyar Bianka ugyanakkor hangsúlyozta lapunknak, hogy ez nagy változást nem hoz a TFSE-MTK életében.

“Ez a pár nap elegendő volt a feltöltődésre. Ha nem lenne a pénteki Cegléd meccs, akkor is visszaálltunk volna edzésre. Négy napnál nem terveztünk több pihenést.” – fogalmazott a TFSE vezetőedzője.

“Azt látom, hogy nagy energiákat mozgósítva motiváltan tértek vissza a lányok. Mi edzők pedig egy kis pihenés mellett elemezni tudtuk az eddig lejátszott hat mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a sorsolás kedvező számunkra azzal, hogy rögtön a legnehezebb ellenfelekkel játszhattunk. Fiatal csapatunk van és ezen nehezebb ellenfelekkel megvívott összecsapások még jobban segítették a fejlődésünket. Ráadásul az ötből három alkalommal kicsin múlott a bravúrgyőzelem. Gondolok itt a DVTK, a Győr és a PEAC elleni találkozókra. Úgy érzem, hogy ezekből mind tanultunk és most jön nekünk az az ötmeccses széria, amikor riválisaink hasonló játékerőt képviselnek, mint mi. Most lesz alkalmunk megmutatni, hogy ez alatt a három hónap alatt mennyit fejlődtünk.” – összegzett Magyar Bianka, akinek felvetettük: a következő pár hét meg fogja mutatni, milyen helyezésben gondolkozhat a TFSE.

“Igen én is így látom és idén is az a célunk, hogy bejussunk a rájátszásba. Ez nem lesz egyszerű, de ezen az öt meccsen csak rajtunk múlik, hogy milyen eredményeket érünk el és ezen sorozat végén szeretnénk ott lenni az első nyolcban. Ezzel együtt részt venni egymás után a harmadik alkalommal a Magyar Kupa nyolcas döntőjén.”

A VBW CEKK Cegléd és a TFSE-MTK összecsapásának különlegessége lesz, hogy a ceglédi gárdát az idei évadtól Hegedűs Péter irányítja. A szakember az elmúlt két szezonban a TFSE-nél Magyar Biankával dolgozott.

“Érzelmileg ez egy különleges meccs lesz. Hegedűs Péterrel együtt indultunk az A-csoportban. Az első ilyen jellegű élményeinket együtt szereztük meg. Ismerjük egymás taktikáját, felfogását a játékról. Sok szép sikert élhettünk meg együtt az elmúlt két évben. Továbbra is nagyon jó a barátságunk és az Universiade válogatott összetartása alatt is jó volt együtt dolgozni, de ezt most mind ki kell zárni. Arra kell figyelni a csapatnál, amivel probléma volt az előző fordulókban. Úgy érzem, hogy védekezésben előre tudtunk lépni a tavalyi évhez képest. Tehát egyre jobb védő csapat vagyunk. Támadás téren kell fejlődni és most inkább ezzel foglalkoztunk. Az előbb említett három csapat ellen is, ha jobb a támadójátékunk, akkor elérhető lett volna a bravúr. Ebben már a pénteki meccsre is előrelépést várok.” – fogalmazott Magyar Bianka.

Nagyon sajátos helyzetben van a TFSE, mivel legközelebb november 21-én, vasárnap lép pályára. Az albertirsai összecsapás után így ismét lesz nyolc napja a következő fellépéséig.

“Őszintén szólva én örülök annak, hogy úgy megyünk bele a következő fontos meccsekbe, hogy nem tartottunk három hét szünetet. Szerintem kifejezetten jó, hogy lesz ez a Cegléd meccs.” – vélekedett Magyar Bianka. “Mivel fiatal csapat vagyunk, nagyon fontos az, hogy ritmusban maradjunk. A Csatával most még nem foglalkozunk, mert mindig csak a következő feladaton van a hangsúly. Annak nagyon örülünk, hogy arra a találkozóra a televízió nyilvánossága előtt kerül sor. Az lesz az első ilyen ebben az évadban és ez mindig plusz motiváció a lányoknak.”

Bár a szezon elején több nehézség is hátráltatta a TFSE-MTK csapatát. A Cegléd ellen hiányzók nélkül készül az együttes.

“Teljes kerettel vagyunk és mindenki hadra fogható. Szerdán jött vissza az U18-as válogatottból Baa Dominika. A fiatalokon azt látom, hogy hétről hétre, meccsről meccsre fejlődnek. Nagyon fontos, hogy a három fiatalunk és ide sorolom melléjük Szeitl Vanessát is, aki szintén nagyon szépen dolgozik az edzéseken, ki tudjon bontakozni.” – összegzett Magyar Bianka.

Hirdetés