Hirdetés
Magyarország

A védekezésben látta a mérkőzés kulcsát Fegyverneky Zsófia:

:

Hirdetés

A Sopron Basket remek teljesítménnyel 70-60-re legyőzte a Bourges Basket együttesét az Euroliga csoportkörének nyitányán. A soproni buborékban az M4 Sportnak nyilatkozva értékelte a találkozót Fegyverneky Zsófia, csapatkapitány.

Nagyon fizikális mérkőzés volt, de erre is készültünk. A Bourges egy kemény ellenfél, agresszívan védekeznek. A palánk alatt tudtuk, hogy nehéz Yacoubou-t megállítani, de azt hiszem, hogy a kulcsszituációkban ezt nagyon jól megoldották a magasembereink, illetve próbáltunk nekik mi is segíteni. Támadásban voltak olyan emberek, akik extra kosarakat találtak. Gondolok itt Gabby-re, Bri-re és Jecára, a végén Tina is gyönyörűen betalált. A kulcspillanatokban mindig eredményes volt valaki. Fontos győzelmet arattunk. Örülök, hogy az Euroligában az első meccsünket meg tudtuk nyerni! Most próbálunk regenerálódni.

– fogalmazott Fegyverneky Zsófia, aki 32 és fél perc alatt 4 ponttal, 6 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt.

“A kulcs ma is az volt, hogy a védekezésünk nagyjából olyan szinten működött, amit szeretnénk. Voltak olyan hibák, amiket még lehet javítani. 60 ponton tudtuk őket tartani, azt hiszem ez nagyon jó.” – jelentette ki a soproniak klasszisa, majd így folytatta: “Mindig fellépett valaki, aki támadásban, védekezésben hozott extrát. Például én ma nem tudtam betalálni kintről, úgy Bri nagyon extrán dobott. Ez jellemzi a csapatunkat, hogy próbáljuk megtalálni azokat az embereket, akik aznap tudnak segíteni.”

Fegyverneky Zsófiát Glory Johnson játékáról is kérdezték az M4 Sporton. “Bejött és amit tudott, azt megtette. Próbálta Yacoubou-val és a többi centerükkel felvenni a harcot, ami egy nagyon nehéz feladat. Magasabbak, erősebbek nála. Neki is kulcsszerepe volt a sikerben. Szedett lepattanókat, amik nagyon fontosnak bizonyultak. Hozzátette a magáét.”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés