Hirdetés
Archivum

A végére elfogyott a Sopron:

:

Hirdetés

15 perc után még 24-20-ra vezetett a Sopron Salamancában. Székely Norbert együttese hullámzó játékkal is 32 percen át tartotta a lépést a címvédõvel, olyannyira, hogy a negyedik szakasz elején még 59-52 volt az állás. Ezt követõen azonban egy 12-0-s futással a spanyol együttes végleg eldöntötte az összecsapás sorsát. A vége nagy arányú 78-59-es vereség lett.

A címvédõ Salamanca otthonában vendégszerepelt a nõi kosárlabda Euroliga 10. fordulójában a Sopron. Az utóbbi mérkõzéseken kisebb hullámvölgybe került spanyolok ellen remekül kezdett Székely Norbert együttese. A hazaiak 4 perc után 10-4-re léptek el, de ezt követõen kiegyenlített játék folyt a pályán. 2 perccel a játékrész vége elõtt Horti duplája után 14-13-nál pedig már a Sopron vezetett. A negyed végjátéka is jól sikerült, Kurasova triplából volt eredményes majd az elsõ szakasz utolsó támadása Fegyverneky kosarával zárult. 10 perc után így kisebb meglepetésre 21-17-es soproni elõnyt jegyezhettünk fel.

A második negyed elsõ 5 perce rendkívül kevés találatot hozott, de ez egyben azt jelentette, hogy a magyar bajnok õrizte 4-5 pontos elõnyét. A játékrész felénél 24-20-ra vezettek Fegyverneky Zsófiék. Sajnos a folytatás már nem volt ennyire kedvezõ. A veterán Feaster egy triplával fújt ébresztõt társainak, majd az USVO színeiben Euroligát is nyerõ játékos még két büntetõt és egy újabb triplát is értékesített. Nem telt el két perc és 28-24-nél már a hazaiak jártak elõrébb. A szünet elõtti utolsó percbe fordulva 14-0-s futásnál tartott a Salamanca, ez pedig szám szerint 34-24-es eredményt jelentett. A szüneti elõtti utolsó perc Kurasova és Xargay kosárváltásával zárult, így 20 perc után 36-26-os elõnyben volt a hazai gárda.

Ilyen elõzmények után joggal tarthattunk a harmadik szakasztól. A két alakulat között azonban nem nõtt tovább a különbség, állandósult a 10-12 pontos differencia. A soproni oldalon Fegyverneky és Horti felelt a pontokért ebben a szakaszban, a hazaiaknál eközben Fernandez, Bonner és Vajda is eredményes volt. Fernandez triplája után egyszer 53-39-re megugrottak a hazaiak, de Krivacevic egy duplával és egy triplával válaszolt. 30 perc után végül 59-48 állt az eredményjelzõn, amely azt jelentette, hogy látótávolságban maradt a magyar együttes.

A negyedik szakasz Kurasova négy pontjával indult, így 59-52-re olvadt a különbség. Xargay rossz triplakísérletét követõen ráadásul a hátrány további csökkentéséért is támadhattak Székely Norbert tanítványai. Sajnos ekkor nem sikerült közelebb kerülni és ezzel elszálltak az esélyek a bravúrra. Innentõl kezdve már érvényesült a hazaiak fölénye, akik egy 12-0-s futással pontot tettek a mérkõzés végére. 4 perccel a lefújás elõtt 71-52-re módosult az állás és innentõl kezdve már csak a különbség volt kérdéses. A végén nem sikerült közelebb kerülni, így 78-59-es salamancai gyõzelem született.

A spanyoloknál most nem kellett extra Bonnertõl vagy Erika de Souzától, mert a 22 pontos Marta Fernandeznek ezen az estén minden összejött: 13 kísérletébõl 10 sikeresnek bizonyult. Fernandez mellett ki kell emelni Feaster játékát, akinek a vezérletével a hazaiak fordítani tudtak a második szakaszban. Vajda Anna ezúttal 25 percet töltött a pályán, ez idõ alatt 10 pont és 8 lepattanó került a neve mellé. A Sopron együttesében Kurasova 13, Fegyverneky 10 pontig jutott.


Eredmény

Perfumerias Avendia Salamanca – Uniqa Euroleasing Sopron 78–59 (17–21, 19–5, 23–22, 19–11)

Statisztika

Hirdetés