Hirdetés
Archivum

A végére elfogyott Új-Zéland:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen az ausztrál válogatott a harmadik mérkõzését is megnyerte Új-Zéland ellen. A vasárnapi találkozón Zavecz Hanna 12 pontot szerzett.

Már pénteken eldõlt, hogy Ausztrália egyenes ágon kvalifikálja magát a Londoni Olimpiára, de természetesen az ausztrál válogatottnak a sydney-i közönséget is ki kellett szolgálnia. A hölgyek ennek az elvárásnak maradéktalanul eleget tettek. Egy negyed után még 20-17-re a vendégek vezettek, de a szünetre már 44-29-re megléptek Suzy Batkovicék.

A második félidõre az új-zélandiak minden tekintetben elfogytak, így végül Ausztrália 82-57-es gyõzelmet aratott. A gyõztes csapat legjobbja a 21 pontos Abby Bishop volt, de Zavecz Hanna is 22 percet kapott és ez idõ alatt 12 ponttal, illetve 5 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl.

Ausztrália egy felforgatott, nem a legerõsebb összeállításában is magabiztosan verte mind a három találkozón a FIBA Óceánia bajnoksága során Új-Zélandot. A vesztes csapat számára marad az olimpiai pótselejtezõ torna majd jövõ év júniusában.

Eredmény
Ausztrália – Új-Zéland 82-57

Hirdetés