Hirdetés
Archivum

A végére nagy lett a Sopron hátránya Kurszkban:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron a papírformának megfelelõen 98-63-as vereséget szenvedett a Dinamo Kurszk otthonában. Az orosz csapat az elsõ félidõ hajrájában növelte 10 pont fölé a különbséget, majd ezt követõen sokáig állandósult a differencia a két alakulat között. A remek dobóformát mutató kurszkiak a záró szakasz utolsó 6-7 percében hagyták állva a magyar bajnokot, így lett a vége 35 pontos vereség.

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ ITT

A beharangozónkban is kitértünk arra, hogy a kurszkiaknál várhatóan már ezen a mérkõzésen bemutatkozhat a régi-új szerzemény Lindsay Harding. A visszatérõ amerikai játékost a szokásos látványos kurszki csapatbemutatás alatt óriási taps fogadta. Magyar szempontból nem volt ez annyira jó hír, hiszen az orosz együttes egyébként is igen gazdag variációs lehetõségei még tovább bõvültek. Azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem Harding szereplésén állt vagy bukott ez az este.

Jól kezdõdött a mérkõzés, bár Jekabsone duplájával a Kurszk került elõnybe, de erre Ciglar triplával válaszolt és eredményes volt Fegyverneky Zsófi is. Sikerült megfogni a kezdeti orosz rohamokat. 5-2 után 6-5-re fordítottak a hazaiak, de ezt követõen 3 pont környékén beállt a meccs. Kifejezetten jó elképzeléssel ment neki ennek a találkozónak a Sopron, voltak lepattanók, nem kapkodott a magyar csapat, sikerült minimalizálni a hibákat. Ugyan 19-11-re elléptek a kurszkiak, de a remek napot kifogó Sara Krnjic még 23-17-re visszahozta a Sopront.

A második negyed elsõ öt percében 32-28-ig látótávolságban maradt Sterbenz László együttese, de a folytatás a Kurszkról szólt. Sajnos ezen a szinten elég két rossz dobás, egy eladott labda és a különbség rögtön 10 pont felett jár. Ez történt a Sopronnal is, amikor Augustus duplája után 39-28-ra módosult az állás. Idõkéréssel próbálta Sterbenz László rendezni a sorokat, de a Kurszk pontos játékkal, illetve Jekabsone kiváló egyéni teljesítményével innentõl stabilan õrizte elõnyét. A félidõre 51-34-re léptek el.

A statisztika is azt mutatta, ami eddig is kiemelésre került, hogy ez egy teljesen jó félidõ volt a Soprontól. Az oroszok 50%-kal dobtak mezõnybõl, a mieink 44%-kal, a 23-16-ra elveszített lepattanócsata is kezelhetõ arányt mutat és az eladott labdák számát is sikerült négyre csökkenteni.

A harmadik etap elejét megnyomta a Kurszk, kétszer villant Miyem, de betalált Vidmer is. A szempontjukból megnyugtató 20 pont fölé vitték a különbséget, de onnantól kezdve a játék képe ismét az elsõ félidõt idézte. Sara Krnjic jó egyéni teljesítménye mellett olyan fontos részsikereknek örülhettünk, mint Weninger Virág duplája vagy éppen Dubei Debóra egy-egy hasznos megoldása. A játékrész végén 67-47-re mentek az oroszok.

Az igazán nagy különbség a záró szakaszban alakult ki. Ahogy fáradt a soproni csapat, úgy érvényesült egyre látványosabban a két keret közötti különbség. A kurszkiak kifejezetten élvezték a játékot, látványos megmozdulásaikkal kiszolgálták a közönségüket. Végül 18-2-es szériát csináltak, amivel 85-49-re léptek el. Az utolsó percekben a lelkes helyi szurkolók még igyekeztek belehajszolni a 100 pontba a kedvenceiket. Ezt nem érték el a hazaiak, de így is 98-63-as gyõzelmet ünnepelhettek.

Felesleges tagadni, hogy nem lett szép a vége. Ugyanakkor ilyenkor szerencse, hogy nem csak a statisztika, hanem az élõképes közvetítés is a rendelkezésünkre áll. A mérkõzés összképe messze nem ennyire kedvezõtlen, mint az eredmény. Sara Krnjic dupla-duplája (18 pont, 10 lepattanó), illetve a Dubei, Weninger, Határ hármas 10-10 perce külön kiemelést érdemel. Folytatás jövõ szerdán hazai pályán a Kassa ellen.

Eredmény
Dinamo Kurszk – UNIQA Sopron 98-63 (23-17, 28-17, 16-13, 31-16)

Statisztika

Hirdetés