Hirdetés
Utánpótlás

A végjátékához érkezik a junior bajnokság:

:

Hirdetés

Péntektől vasárnapig rendezik a junior bajnokság végjátékát Pécsett. Az “A” döntőre a Nemzeti Kosárlabda Akadémián kerül sor, a 9-16. helyért kiírt “B” döntőre pedig a PVSK szervezésében a Szamosi Nándor Sportcsarnokban.

Idén is háromnapos “egyeneses kieséses” formában zajlanak a junior döntők. A pénteki játéknapon a negyeddöntőkkel, szombaton az elődöntőkkel és az 5-8 párharcokkal, vasárnap a helyosztókkal.

Az “A” döntő a BEAC-Újbuda KA/A és a Zsíros Akadémia Kőbánya összecsapásával indul. A két csapat a rájátszás Piros-csoportjában februárban és márciusban is megmérkőzött. Mindkét találkozó szorosan alakult, de végül a BEAC ünnepelhetett a győzelmet. A közelmúltban az Amatőr-bajnokság rájátszásában is lehetőség nyílt, hogy edződhessenek a csapatok, sőt a BEAC már az A-csoportban az 5-8. helyért párharcát is megvívta, itt szintén több junior kapott lehetőséget.

A második negyeddöntőben jön a Darazsak Sportakadémia/A és a TARR KSC Szekszárd csatája. A soproniak az alapszakasz csoportjukat veretlenül nyerték és a rájátszás Piros-csoportjában is az élen végeztek. Tétmérkőzésen mindössze kétszer találtak legyőzőre idén. A Szekszárd az alapszakasz csoportjában a negyedik lett, itt a csapatok őszi összecsapásait magabiztosan hozta a Sopron. Ezt követően a KSC-re nehezebb út várt, de a rájátszás Fehér-csoportjában nagy versenyfutásban a Győrrel bebiztosította a továbbjutását.

A harmadik negyeddöntőben a házigazda NKA Pécs/A és a címvédő Csata DSE mérkőzik. A rájátszás Piros-csoportjában a februári pécsi találkozó kiélezett küzdelmet és 66-65-ös hazai győzelmet hozott. Egy hónappal ezelőtt a Csata utcában viszont 65-41-re nyertek a pécsiek, akik az elmúlt héten az Amatőr-bajnokság rájátszásában is edződhettek a hazai rendezésű nyolcas döntőre. A Zsíros Akadémia elleni párharc pedig kifejezetten jól is szolgálhatta a felkészülést.

A negyeddöntők napja a DVTK Akadémia/A és a Vasas Akadémia/A párharcával zárul. A DVTK az alapszakasz csoportját 9-1-es mutatóval nyerte, míg a rájátszás Piros-csoportjában a Sopron mögött a második lett. A Vasas az alapszakasz csoportjában a 4. helyen végzett. Itt kétszer meg is mérkőztek a felek, októberben és decemberben is nagyarányú DVTK győzelem született. Ezt követően a Vasasra nehezebb út várt, de végül a rájátszás Fehér-csoportjának veretlen megnyerésével magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé.

MENETREND

Április 19., péntek

Negyeddöntők

10:00 BEAC-Újbuda KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya (A)
12:30 Darazsak Sportakadémia/A – TARR KSC Szekszárd (B)
15:00 MEGNYITÓ
15:30 NKA Pécs/A – Csata DSE (C)
18:00 DVTK Akadémia/A – Vasas Akadémia/A (D)

Április 20., szombat

5-8. helyért
10:00 A vesztes – B vesztes (I.)
12:30 C vesztes – D vesztes (II.)

Elődöntők
15:00 A győztes – B győztes (III.)
17:30 C győztes – D győztes (IV.)

Április 21., vasárnap

Helyosztók

9:00 7. helyért (I. vesztes – II. vesztes)
11:30 5. helyért (I. győztes – II. győztes)
14:00 3. helyért (III. vesztes – IV. vesztes)
16:30 Döntő (III. győztes – IV. győztes)

Az “A” döntő adatlapja az MKOSZ felületén ITT érhető el

A B-döntőben két csapattal képviselteti magát a BEAC, de láthatjuk a Soproni Darazsak Sportakadémia junior “B” csapatát, a Vasas kadett döntőre készülő fiataljait is. Nagy ambíciókkal készülhet a “B” döntőre az  UNI Győr NKA, de a házigazda PVSK NKA, illetve Bajai NKK és a Radobasket Törökbálint is biztosan mindent megtesz a jó szereplés érdekében.

MENETREND

Április 19., péntek

Negyeddöntők

10:00 BEAC-Újbuda KA/M – BEAC-Újbuda KA/B (A)
12:30 UNI Győr NKA – Vasas Akadémia/B (B)
15:00 PVSK NKA/A – Bajai NKK (C)
17:30 Darazsak Sportakadémia/B – Radobasket Törökbálint (D)

Április 20., szombat

5-8. helyért
10:00 A vesztes – B vesztes (I.)
12:30 C vesztes – D vesztes (II.)

Elődöntők
15:00 A győztes – B győztes (III.)
17:30 C győztes – D győztes (IV.)

Április 21., vasárnap

Helyosztók

9:00 I. vesztes – II. vesztes (országos 15. helyért)
11:30 I. győztes – II. győztes (országos  13. helyért)
14:00 III. vesztes – IV. vesztes (országos 11. helyért)
16:30 III. győztes – IV. győztes (országos  9. helyért)

A “B” döntő adatlapja az MKOSZ felületén ITT érhető el

Hirdetés