Hirdetés
Archivum

A végjátékban alakított ki elõnyt a Galatasaray:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa elõdöntõjének elsõ mérkõzésén a Galatasaray 69-62-re legyõzte a Salamancát. A mérkõzés utolsó hat pontját a törökök szerezték és így lépéselõnyben utaznak a spanyolországi visszavágóra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az elõzetes sajtóhíreknek megfelelõen a bajnoki találkozókkal ellentétben ezúttal teljes összeállításban láthattuk a Galatasaray-t. Az elsõ negyedben fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 10 perc után 18-18 állt az eredményjelzõn. A második negyed elsõ felét pontszegény játék jellemezte, majd a Salamanca 25-23-as vezetése után egy 11-0-s sorozattal 34-25-re lépett el a Galata. Az ekkor megszerzett elõnybõl 6 pontot a félidõig megõriztek.

A 36-30-ról induló harmadik negyedben nem telt el három perc és szinte ledolgozta hátrányát a Salamanca. Innentõl 3-5 pontos hazai vezetés mellett állt be a meccs. A záró szakasznak 53-48-ról vágtak neki a felek. A játékrész elsõ percei ismét a spanyoloknak sikerültek jobban, akik 57-55-nél többször is támadtak az egyenlítésért. Ezzel nem tudtak élni és ezt a Galatasaray megbüntette. Éppen Allie Quigley csípett el egy labdát és értékesített egy nehéz középtávolit, amivel 63-55-re módosult az állás.

A Salamanca azonban minden megtett az utolsó 5 percben, hogy ne kerüljön komoly hátrányba. Az utolsó másfél percbe érve 63-62-re felzárkóztak. Innen viszont a végjátékot a spanyol együttes nagyon elrontotta. Kapkodtak, háromszor is eladták a labdát. A Galata ezekbõl ismét növelte a különbséget és így lépéselõnyben utazhat Salamancába. Allie Quigley 28 perc alatt 8 ponttal, 5 gólpasszal és 3 lepattanóval vette ki a részét a 69-62-es sikerbõl.

Eredmény

Galatasaray – Perfumerias Avenida Salamanca 69-62 (18-18, 18-12, 17-18, 16-14)

Statisztika

Hirdetés