Hirdetés
Archivum

A végjátékban verte a Gran Canaria a Szegedet:

:

Hirdetés

Nem sikerült a bravúr a Szegednek. A spanyol bajnokság stabil középcsapata, a Gran Canaria kihasználva a magas posztokon meglévõ nyomasztó fölényét, 72-75 arányban diadalmaskodott a Tisza-partján.

A Gran Canariát fogadták Bencze Tamás tanítványai csütörtökön. A spanyol együttes hazája bajnokságában felemás formát mutat, a Valenciától 30, a Rivas Ecopolistól 34 ponttal kaptak ki, miközben a kis és középcsapatok ellen stabil játékkal rukkoltak elõ. Ennek megfelelõen csak rosszabb kosárarányuk miatt állnak a tabella nyolcadik helyén.
 

A Szeged kezdte jobban a találkozót, a szerb légiós Iva Roglics 2+1-es megoldása után hamar 9-6-ra léptek el a hazaiak. A remek kezdés után azonban megtorpant a Tisza-parti alakulat, melyet a spanyolok kihasználva nemcsak egyenlítettek, de a játékrész hajrájára már 5 ponttal el is húztak. A negyed utolsó másodperceiben Laczi talált be, így 17-20-as állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.
 

A második etap elején fej-fej mellett haladtak az együttesek. A szegediek a 17 perc alatt 13 pontig jutó Rasheed Rita remeklésének köszönhetõen tartották magukat, miközben már látszódott, hogy a palánk alatt komoly problémái lehetnek a magyar bronzérmesnek. A nagyszünet elõtti utolsó percekben azonban még nyoma sem volt a gondoknak… 35-35 után Laczi és Németh találatainak köszönhetõen a nagyszünetre 45 – 38-as magyar vezetéssel vonultak a csapatok.
 

Amit az elsõ félidõ végjátékában még lelkes játékkal sikerült ellensúlyozni, azt a harmadik etap elején már nem. Érvényesült a spanyolok magassági fölénye és Ress vezetésével 47-47-nél már egyenlõ állást jegyezhettünk fel. A hazaiak gondjait tovább nehezítette, hogy ekkor Keller, Rasheed és Farkasinszki is négy-négy személyi hibáival próbált helyt állni. A harmadik negyed végjátékában egyik hölgykoszorú sem tudott jelentõs elõnyre szert tenni, így a negyedik felvonás 54-53-ról indult.
 

A negyedik szakaszt a vendégek kezdték jobban, 4 perc játék után 59 – 64-nél Bencze Tamásnak idõt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat és ezáltal legyen esély egy szoros végjátékra. Amikor kereken 3 perccel a lefújás elõtt Arguello triplájával 65-72-re elléptek a hispánok, úgy tûnt: eldõlt a mérkõzés. Laczi büntetõi után az utolsó 1 percre azonban 5 pontra zárkózott a Szeged, majd 30 másodperccel a lefújás elõtt Németh dupláját követõen 72-75-re módosult az állás. Az utolsó 6 másodpercben az egyenlítésért is mehettek a hazaiak, de Fejes triplakísérletébõl nem született pont, így a palánk alatt erõsebb Gran Canaria játékosai örülhettek.
 

A szegedieknél a 19 pontig jutó Németh Bernadett bizonyult a legeredményesebbnek, de Rasheed, Laczi és Roglics is kétszámjegyû pontot termelt. A spanyoloknál Ress (20 pont, 8 lepattanó), Michael (18 pont) és Arguello (17 pont) remekelt.
 

Eredmény

Szeviép-Szeged – Gran Canaria 72-75 (17-20, 28-18, 9-15, 18-22)

Hirdetés