Hirdetés
Magyarország

A végletek szezonja eddig a PEAC-nál:

:

Hirdetés

Fordulatokban gazdag játékhetet tudhat maga mögött a PEAC-Pécs. Előbb szerdán Franciaországban hiányos kerettel mérsékelt teljesítményt nyújtottak a pécsiek, majd vasárnap este a bajnoki évad eddigi egyik legnagyobb meglepetését okozva legyőzték a címvédő Sopront. Az M4 Sport kosárlabda magazinja a csapatkapitányt, Gémes-Sarok Nikolettet kérdezte.

A beszélgetés elején ez a kettősség került a középpontba. “Vegyes érzelmek voltak bennem, mert szerdán Franciaországban léptünk pályára és nagyon rosszul játszottunk. Volt két hiányzónk, lelkileg mélyre kerültünk és nagyon fel kellett építeni magunkat, hogy rá tudjunk készülni a Sopronra. Visszajött két játékosunk, Szabó Fanni és Wentzel Nóra, de az irányítónk Bintou Dieme még mindig nem tudott játszani. Egy napunk volt felkészülni, úgy álltunk neki, hogy nincs veszíteni valónk és mutassunk meg, hogy igenis tudunk jobban játszani, mint ahogy elkezdtük a szezont.” – fogalmazott az interjúban a pécsiek csapatkapitánya, akit külön is kérdeztek az Európa Kupa szezon egészéről. Szerdán ugyanis a Cadi La Seu ellen lezárul a PEAC számára az idei nemzetközi szereplés, már nem juthat tovább a négyeséből a csapat.

“Nehéz csoportba kerültünk és sajnos eddig még nem is sikerült mérkőzést nyerni. Úgy gondolom, hogy nekünk ez inkább arról szólt, hogy tudjunk gyakorolni és formálni a csapatot, amit aztán a bajnokságban felhasználhatunk.” – tette hozzá Gémes-Sarok Nikolett, mielőtt rátért volna a Sopron elleni mérkőzésre. A vasárnapi bravúr alkalmával a 32-17-es harmadik negyed fordította meg a találkozó menetét és került olyan lélektani fölénybe a PEAC, amivel végül tudott is élni.

“Az az érdekes, hogy amit szerdán Franciaországban kihagytunk, azt most mindent bedobtunk. Ilyen szempontból jól jött ki a lépés. A meccs közben azt kezdtük érezni, hogy van keresni valónk. Amikor pedig a harmadik negyedet megnyertük ilyen nagy különbséggel, akkor már tényleg úgy éreztük, hogy ezt nem engedhetjük ki a kezünkből. Nagyon örültem, hogy így sikerült elkezdeni a második félidőt.”

Fotó: kosarsport.hu – PEAC-Pécs

A PEAC 40-21-re nyerte a lepattanócsatát, így a 21 eladott labdája ellenére meg tudta nyerni az összecsapást. “Nekem is feltűnt ez az adat. Extázisban játszottunk csapatként. Mindenki teljes mértékben odatette magát, mentünk, segítettünk egymásnak és szinte repültünk a lepattanókért. Gyakorlatilag minden összejött. Ezért is tudtunk nyerni.  Mindenki beletette a magáét. Aki a padról jött, az is 100%-osan tudott rögtön alkalmazkodni a szituációhoz és hozzátett a játékhoz. Ha nem pontokban, akkor védekezésben, lepattanóval vagy egy jó passzal. Jól mozgott a csapat, éreztük egymást és jó napot fogtunk ki, extázisban játszottunk.” – idézte fel a vasárnapi találkozót a pécsiek csapatkapitánya.

A PEAC a győzelmével felzárkózott a sűrű középmezőnyhöz. Jelenleg 4 sikerrel és 5 vereséggel rendelkezik. Ugyanannyival, mint a TFSE-MTK, a ZTE NKK és a VBW CEKK Cegléd. “Nagy pluszt tud adni egy ilyen mérkőzés. Nekünk ez a végletek szezonja eddig. Ki tudtunk kapni az újonctól – amelyik azért sok meglepetést okozott már a bajnokság során – és most megvertük a Sopron csapatát. Kiegyenlített a bajnokság. Nagyon remélem, hogy ebből építkezni tudunk, erősebb csapattá válhatunk és úgy fogunk küzdeni egymásért, ahogy vasárnap tettük.” – zárta a beszélgetést Gémes-Sarok Nikolett.

Hirdetés