Hirdetés
Európa

A veretlenek csatája jön az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán hét mérkőzésre kerül sor a női kosárlabda Euroligában. A Sopron Basket a Lyon vendége lesz. Yvonne Turner csapata a Nagyezsda Orenburg a Reyer Veneziát fogadja. Mindkét találkozót felvezettük korábban. Most nézzük, hogy milyen párosítások lesznek még a játéknapon.

Az A-csoportban rendezik a két veretlen gárda, az USK Praha és a címvédő UMMC Jekatyerinburg csatáját. A prágai összecsapás a sorozat végkimenetelét tekintve nem dönt semmiről, de mégis sok mindent megmutathat. Választ adhat arra, hogy Natalia Hejkova együttese mennyire versenyképes. Eddig úgy tűnik, hogy nagyon is. Alyssa Thomas minden mutatóban dominál, de hatékonyan szállt be Brionna Jones, ahogy a Rezan, Ayayi, Ouvina, Oblak európai négyes is jó formában van. Az UMMC Jekatyerinburgnak is ez lehet az első nehéz erőpróbája idén. Eddig a címvédő a Griner, Vadeeva kettős vezetésével magabiztosan menetelt. Emma Meesseman az extra WNBA-s formája után meglépően jó állapotban van és akkor még nem beszéltük a Quigley, Vandersloot kettős játékáról vagy éppen az orosz válogatottakról.

Fotó: FIBA.Basketball

Ebben a négyesben rendezik az általunk már részletesen felvezetett Nagyezsda Orenburg – Reyer Venezia mérkőzést. Érdekes lesz a nagyon mély gödörben lévő Cukurova és a nyeretlen TTT Riga csatája. Mondani sem kell, hogy a válogatott szünet előtt mindkét félnek jól jönne egy siker. A Castors Braine és a Bourges között pedig az lesz a tét, hogy melyik gárda tud megkapaszkodni az első négy helyért zajló versenyfutásban. A belgák múlt héten kifejezetten versenyképesnek tűntek Orenburgban, a Bourges pedig a Riga legyőzésével első sikerét ünnepelhette.

A B-csoportban kerül sor a Sopron Basket lyon-i vendégjátékára. Ehhez a részletes beharangozónk ITT olvasható. Nagy rangadó várható a Dinamo Kurszk és a Fenerbahce között. A kurszkiak a múlt héten alulmaradtak a Lattes Montpellier otthonában, a hétvégén azonban DeWanna Bonner nélkül is nyertek a Noginszk csarnokában. A Fenerbahce pedig a Gdynia legyőzése után fontos bajnoki rangadót nyert a bombaerős légiósokat felvonultató Ormanspor vendégeként. Két spanyol szakember, két sztárokkal teli keret. Pikáns derbi lesz. A Famila Schio és a Lattes Montpellier csatájáról is elmondható ugyanez. Az olaszok a Lyon legyőzésekor bizonyították, hogy idén számolni kell velük. A Lattes Montpellier múlt heti bravúrját pedig már kiemeltük. Érdekes lesz figyelni centerposzton Sandrine Gruda és Stephanie Mavunga párharcát.

Menetrend

A-csoport

15:00 Nagyezsda Orenburg – Reyer Venezia
16:00 Cukurova – TTT Riga
18:15 Castors Braine – Bourges
19:15 USK Praha – UMMC Jekatyerinburg

B-csoport

17:00 Dinamo Kurszk – Fenerbahce
20:00 Lyon – Sopron Basket
20:30 Famila Schio – Lattes Montpellier

Hirdetés