Hirdetés
Archivum

A veretlenek csatájával folytatódik az Euroliga:

:

Hirdetés

Bár a magyar csapatok ezen a héten szünnaposak, most is érdemes a sportág híveinek az elitsorozat küzdelmeit követni. A C-csoportban a két veretlen csapat, a Jekatyerinburg és a Galatasaray összecsapására kerül sor, miközben Hontiék, Hortiék és a kassai különítmény is fontos mérkõzéseket vív.

Tartalomjegyzék

A csúcsrangadón a Galatasaray a FIBA TV közvetítése mellett 19 órától látja vendégül a Jekatyerinburgot. Érdekes csata lesz és nemcsak azért, mert a sorozat két veretlen gárdája méri össze az erejét. Ezen két csapat akár a nyolcas döntõben is találkozhat, sõt ha a törökök minden sztárja felépül, még az sem kizárt, hogy a két leendõ döntõst látjuk.

Ellentétes utat jártak be az együttesek. A Jekatyerinburgnál megint edzõváltás volt a nyáron és az uráli metropoliszban kimondva kimondatlanul azt várják a szakmai munkát átvevõ Olaf Lange-Sandy Brondello párostól, hogy hatékonyan vegyítik a klasszikus európai felfogást és a tengerentúli csapatépítési elveket. Azt nem lehet mondani, hogy zökkenõmentesen indult volna a közös munka. A második fordulóban, ha van egy kis lélekjelenléte a kritikus pillanatokban a Novi Zagreb együttesének, akkor a nyolcas döntõ házigazdája vereséggel indít az Euroligában. Azóta kezd szépen összeállni a csapat játéka, a rossz nyelvek az elsõ mérkõzéseken igencsak betlizõ Diana Taurasit is látták már passzolni és a palánkok alatt továbbra is egyeduralkodók.

A Galatasaray a Wisla Krakow együtteséhez hasonlóan több sztárjátékosa nélkül vágott neki a szezonnak. Whalen csuklósérülését az Egyesült Államokban kúrálták, Sylvia Fowles már Isztambulban sérült meg, Alba Torrens visszatérését a hónap végére várják, Yilmaz derekát mûtötték, Sancho Lyttle pedig az utolsó pillanatban esett be. Ennek ellenére attól sztárcsapat egy sztárcsapat, hogy nehéz helyzetben is tud nyerni. A Galatasaray pedig sztárcsapat. Az USK Praha és a CCC Polkowice ellen is 2 ponttal diadalmaskodtak, túlélve igazi horror végjátékokat.

Hogy ezúttal mi dönthet? Jelen pillanatban a Jekatyerinburgnak mélyebb a kerete és bár a csapatjátékukba még becsúsznak hibák, a papírforma szerint be kell tudniuk darálni a török riválisukat. A Galatának meghatározó lesz, hogy Whalen mennyire érvényesül. Jelen pillanatban az amerikai válogatott és a Minnesota Lynx irányítója a legjobb pontszerzõ a keretben. Ha a 15 pontos átlagát pályára teszi és mellette a Wauters-Lyttle duó nem gyûjti be hamar a faultokat, akkor éles meccs is lehet a rangadó.

A magyar válogatott játékosok csapatai is fontos mérkõzéseket játszanak. A Wisla Krakow a hétvégi bajnoki fiaskó után hazai pályán fogadja a Tarsust. Horti Dóráéknak kötelezõ a gyõzelem. A Rivas Ecopolis a Szpartak Moszkva vendége lesz. A spanyol együttestõl óriási bravúr lenne, ha szoros mérkõzést tudnának játszani. A továbbjutáshoz nem ezt a rangadót kell megnyernie a Rivasnak. A Kassa Allie Quigley-vel és Krivacevic Tijanával a soraiban a Targoviste együttesét fogadja. Mindkét csapat 3/2-vel áll, ha a szlovák bajnok tudna nyerni, akkor óriási lépést tenne a rájátszás felé.

Az Euroliga 7. fordulójának programja

A-csoport
December 5., szerda

Szpartak Moszkva Vidnoje – Rivas Ecopolis 15:00
BK IMOS Brno – Bourges Basket 18:00
Wisla Can-Pack Krakow – Tarsus 18:00

B-csoport

December 5., szerda

Good Angels Kosice – Municipal Targoviste 18:00
Arras – Nagyezsda Orenburg 20:00

December 6., csütörtök

Famila Schio – Fenerbahce 20:30

C-csoport
December 5., szerda

Galatasaray – UMMC Jekatyerinburg 19:00
USO Mondeville – ZVVZ USK Praha 20:00
Perfumerias Avenida Salamanca – Novi Zagreb 20:30

Hirdetés