Hirdetés
Archivum

A veretlenség a tét Szlovákia ellen a szombati Eb-selejtezõn:

:

Hirdetés

A tét a csoportbeli veretlenség megõrzése, a cél pedig a kijutás a 2017-es csehországi kontinensviadalra a szombati, pécsi Magyarország-Szlovákia nõi kosárlabda Európa-bajnoki selejtezõ elõtt.

Stefan Svitek szövetségi kapitány a szerdai sajtótájékoztatón közölte, nehéz meccsre számít, mivel a szlovák csapat keményen védekezõ, progresszív, modern játékot játszik. Hozzátette, ha sikerül nyerni, az elsõ két mérkõzését megnyerõ válogatott nagy lépést tesz az Eb-részvétel felé. A szakvezetõ a magyar csapat játékosainak hozzáállását kitûnõnek nevezte.

A PEAC-Pécset erõsítõ Raksányi Krisztina szerint a magyar gyõzelem a cél, annak ellenére is, hogy egy agresszívan játszó szlovák csapat lesz az ellenfél. Örömét fejezte ki, hogy a Lauber Dezsõ Városi Sportcsarnok ad otthont az összecsapásnak, mondván, a pécsi helyszín számára “plusz motivációt jelent”.

Õri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere kiemelte, a baranyai megyeszékhelyen a kosárlabdasportnak nemcsak szép múltja, hanem jövõje is van, utalva a Pécsett felépülõ Nemzeti Kosárlabda Akadémiára.

Az eseményen – amelyen válogatott játékosként a honosított Quigley Alexandria is részt vett – elhangzott, hogy a szombaton 19.30 órakor kezdõdõ mérkõzésre eddig mintegy ötszáz jegy kelt el. A felnõttjegy 1500, a diákjegy egységesen 1000 forintba kerül. A belépõk mindegyike a lelátóra érvényes, a nézõk érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket. A meccset az M4 Sport élõben közvetíti.


Az E csoport állása:

——————–
1. MAGYARORSZÁG 4 pont (139-100), 2. Szlovákia 4 (128-98), 3. Portugália 2 (93-123), 4. Izland 2 (105-144)

A magyarok további programja:

——————————–
2016. február 20.: Magyarország-Szlovákia
2016. február 24.: Izland-Magyarország
2016. november 19.: Magyarország-Portugália
2016. november 23.: Szlovákia-Magyarország

A magyar nõi válogatott kerete:

——————————-
Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina, Licskai Zsófia, Simon Zsófia, Fûrész Diána, Weninger Virág, Kaposi Pálma, Krivacsevics Tijána, Czank Tímea, Quigley Alexandria, Horváth Bernadett, Laklóth Anna, Nagy Dorottya, Dubei Debóra, Határ Bernadett, Zele DorinaForrás: MTI

Hirdetés