Hirdetés
Utánpótlás

A veretlenül teljesített alapszakasz ellenére még nagyon sok munka áll a soproni kadettek előtt:

:

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Vasárnap lezárult a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság alapszakasza. A főtábla A-csoportját veretlenül nyerte a címvédő Soproni Darazsak Sportakadémia együttese.

„A lányok rengeteget dolgoztak azért, hogy a bajnokság ezen szakaszában itt tartunk. Természetesen jó kimondani a 14-0-s mérleget, de tisztában vagyunk azzal, hogy a szezon végéig nagyon sok munka vár még ránk. Szerényen, alázatosan és nagy koncentrációval kell folytatni. Nem kizárólag az eredmény a fontos, hanem az, hogy a játékosok idén is tanuljanak és fejlődjenek.” – mondta lapunknak Seres Éva vezetőedző, majd hozzátette:

„Vegyes összeállításban játszottunk a mérkőzéseken. Voltak olyan alkalmak, amikor teljes felállásban léptünk pályára és a négy juniorokhoz feljátszó játékos is rendelkezésre állt. Akadtak viszont olyanok is, amikor több lehetőséget kaptak a fiatalabbak, a 2009-es születésűek. Igyekeztünk mindenkinek megadni az esélyt, hogy megmutathassa tudását.”

A 14 mérkőzés eredménysorát figyelve két egypontos összecsapáson túl hat olyan találkozót vívtak a soproniak, ahol 10 pont vagy annál kisebb lett a különbség.

„Nem voltak könnyű győzelmek.” – hangsúlyozta Seres Éva. „A hibátlan mérleg ellenére hullámzó volt a játékunk meccseken belül és azok között is. Erre a rájátszásban mindenképpen figyelni kell, hiszen kemény ellenfelek várnak ránk. A másik oldala ennek a hullámzásnak – és ez előremutató a folytatásra nézve –, hogy mérkőzéseken belül is tudtunk változtatni. Egy rossz szakasz után nem egy alkalommal már az adott meccsen belül javítottunk egyéni és csapatszinten is.”

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hogy miben rejlik a sikerek titka? A szakvezető szerint kifejezetten jó hozzáállású gárda formálódott, melynek legerősebb összeállításában szerkezeti problémái sincsenek.

„Augusztusban kezdtük a közös munkát. Szorgalmas, alázatos csapattal ismerkedtem meg. Nagyon jó kémia alakult ki.” – mondta Seres Éva. „A lányoknál egymás között, illetve a játékosok és az edzők, a stábtagok között is megvan ez a kémia. A szorosabb mérkőzések végén jó volt látni, hogy úgy futottak be a pályára a lányok, mint, ha világbajnoki döntőt nyertek volna. A kevesebb lehetőséget kapók is ugyanúgy magukénak érzik a csapat sikereit. Ez fontos visszajelzés számomra. A jó szereplés egyik kulcsát ebben látom, azon túl, hogy amikor komplett kerettel lépünk pályára, akkor kifejezetten jó szerkezetű csapatunk van.”

A hibátlan alapszakasz ellenére nem bízzák el magukat a csapatnál. Seres Éva is többször kiemelte, hogy szép siker, amit elértek, de elsősorban a játékosok fejlődését kell nézni. A következő időszakban is ennek elősegítése áll a munka fókuszában.

„Hétvégén már Kassán MEL/BasketGirls® tornán lépünk pályára, hiszen a nemzetközi tapasztalatszerzést továbbra is fontosnak tartjuk. Ezen felül igyekszünk azokat a hibákat, amik az elmúlt időszakban felszínre jöttek, javítani. Az országos döntőhöz közelítve pedig a tervek szerint ismét lesz lehetőségünk együtt készülni teljes kerettel. Egy éve nagy lökést adott az ilyen jellegű közös munka, végig tudtuk venni a taktikai, technikai repertoárt és jól sikerült a felkészülés.” – összegzett Seres Éva.

Hirdetés