Hirdetés
Európa

A világbajnoki selejtezőért küzdenek:

:

Hirdetés

Fontos pillanathoz érkezünk az Európa-bajnokságon. Eldől, hogy Franciaország, Szerbia, Belgium és Fehéroroszország mellett mely két európai válogatott vehet részt jövő év februárjában a 2022-es Világbajnokság selejtező-tornáin. Szombaton délután rendezik ugyanis Valenciában a 2021-es kontinenstornán a negyeddöntők vesztesei között a keresztjáték mérkőzéseket. Ezen párharcok győztesei lesznek az Európa-bajnokság 5-6. helyezettjei és egyben készülhetnek a világbajnoki selejtezőre.

JÚNIUS 26., SZOMBAT
KERESZTJÁTÉK A VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐÉRT

12:00 Svédország – Bosznia-Hercegovina
15:00 Spanyolország – Oroszország

A program délben a Svédország – Bosznia-Hercegovina összecsapással indul. Nyilván mindkét fél csalódott, hogy nem jutott be az elődöntőbe. Ha azonban reálisan szemlélik a helyzetüket, akkor óriási siker lenne számukra a világbajnoki selejtező elérése. A bosnyákok a negyeddöntőben Marica Gajic nélkül maradtak alul Franciaországgal szemben. Jonquel Jones mindent kitett a pályára, amit tudott és rekordot jelentő dupla-duplát ért el. Mellé azonban nem léptek fel olyan ütemben játékosok, mint a nyolcaddöntőben. A svédek a fehéroroszoktól szenvedtek vereséget. Talán most először érződött igazán Amanda Zahui hiánya a magas posztokon. Ezen felül támadóerőben elmaradtak az olaszok ellen mutatott bravúrjukhoz képest. Megjósolhatatlan, hogy melyik gárda milyen irányba indul el.

15 órától Spanyolország – Oroszország csúcsrangadó jön. A spanyolok sokáig emlékezetes csatában maradtak alul a szerbekkel szemben. Nekik ez nagy csalódás, de a világbajnoki-selejtező kötelező elvárás. Nagy kérdés, hogy mennyire tudtak regenerálódni és mentálisan megmaradt-e a fókusz. Ebben segítség lehet, hogy Oroszország a rivális. Ez mégis az európai női kosárlabdázás egyik nagy rangadója. Könnyebb fejben ott tartani a játékosokat, mint ha “csak” egy svéd vagy bosnyák együttes elleni kötelező sikerre kellene felpörögni. Az oroszok hasonlóan nagy csatában maradtak alul a belgákkal szemben. Ettől függetlenül elmondhatják, hogy újra van csapatuk. Maria Vadeeva és Raisa Musina mellé többen is előrébb léptek. Náluk az lesz a legfontosabb, hogy a 17 eladott labda ezúttal sem fog beleférni.

Az ÉLŐ STATISZTIKÁK IDE KATTINTVA a torna hivatalos honlapján követhetőek. A mérkőzések élőképes közvetítése a FIBA livebasketball.tv szolgáltatásán látható.

Hirdetés