Hirdetés
Archivum

A Villeneuve d’Ascq ismét vezet a francia döntõben



:

:

Hirdetés

A francia bajnoki finálé harmadik meccsén a Villeneuve d’Ascq 80-60-ra legyõzte a Lattes Montpellier gárdáját. Ezzel 2-1-re vezet és pénteken este hazai pályán bajnok lehet.

A Lattes Montpellier otthonában lejátszott két mérkõzés után a Villeneuve d’Ascq csarnokába költöztek a csapatok a francia döntõben. Az 1-1-es állás után nagy jelentõsége volt annak, hogy melyik gárda szerez elõnyt. Az elsõ negyedben úgy nézett ki, hogy a címvédõ Montpellier lesz ez. Nyolc ponttal is vezettek, de 17-9 után az elsõ szakasz végére 19-17-re felzárkózott a Villeneuve d’Ascq. A második etapban 25-25-nél érték utol riválisukat a hazaiak és innentõl kezdve szinte végig náluk volt a kezdeményezés. A félidõben 35-34-re vezettek.

A harmadik negyedben 38-36 után egy 13-0-s sorozattal hagyta állva riválisát a Villeneuve d’Ascq. Amikor 51-36-nál Sarah Michel megtörte a Lattes Montpellier rossz sorozatát, lényegében már eldõlt a találkozó. A remek csapatteljesítményt nyújtó – hat játékosuk ért el legalább 10 pontot – Villeneuve d’Ascq kézben tartotta az irányítást. A harmadik negyed végén 61-49-re vezettek. A záró szakaszban pedig 63-53 után egy újabb 8-0-s szériával végleg lezárták a harmadik mérkõzést.

Folytatás pénteken este szintén a Villeneuve d’Ascq otthonában, ahol a hazai csapat egy újabb sikerrel bajnoki címet ünnepelhet.

Eredmény
Villeneuve d’Ascq – Lattes Montpellier 80-60
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 a Villeneuve d’Ascq javára.

Hirdetés