Hirdetés
Archivum

A Villeneuve d’Ascq kiütéssel nyerte a hétvégi francia rangadót:

:

Hirdetés

A hétvégén Franciaországban a 7. forduló mérkõzéseit bonyolították le. A Villeneuve d’Ascq kiütötte a Lattes Montpellier-t. Simán nyert a Bourges és a Lyon, miközben a Carolo Basket váratlan vereséget szenvedett. Összefoglaló.

A hétvége legjobban várt rangadóján a Villeneuve d’Ascq 98-68-ra gyõzte le a Lattes Montpellier-t. Rendkívül egyoldalú csata kerekedett, mely során már az elsõ negyed végén kétszámjegyû különbséget regisztrálhattunk. A kiütést a 26-10-es harmadik negyed hozta el. Magali Mendy 17 és Shante Evans 15 pontját kell kiemelni a gyõztes gárdából.

A tabella élén álló kettõs simán hozta a kötelezõ gyõzelmet. A Bourges 70-50-es diadalt jegyzett a Hainaut Basket otthonában. A félidõben mindössze 29-24-re ment a Bourges, de a harmadik etapban kétszámjegyûre növelték az elõnyüket. A 21-11-es záró szakasz hozta el a végeredményben látható differenciát. A Chartereau – Raincock-Ekunwe kettõs teljesítményét kell kiemelni, akik 15-15 ponttal vezették gyõzelemre csapatukat.

A Lyon 89-58-ra múlta felül a Landerneau-t. Érdekes találkozó volt, ahol a félidõben mindössze 41-35-re vezetett a Lyon. A Landerneau a harmadik negyedben 48-46-ig felzárkózott. Az utolsó 13 percet azonban a Lyon 41-12-re nyerte elfáradó és ennek következtében teljesen szétesõ riválisa ellen. Alysha Clark 21, Michelle Plouffe 16 pontot szerzett a keretükben.

A további eredményeket tekintve érdemes hangsúlyozni, hogy a szerdán Miskolcra látogató Nantes hétközi Európa Kupa bravúrja után a bajnokságban is megvillant. Óriási csatában 65-64-es gyõzelmet arattak a Mondeville otthonában. Két meghatározó légiósuk, a 18 pontos Briana Day és a 14 egységig jutó Ana Suarez vezetésével a harmadik negyed hajrájában már 54-45-re ment a Nantes. A Mondeville azonban a záró szakaszban ledolgozta hátrányát. Az utolsó percre fordulva egy pontra is felzárkóztak és támadtak a gyõzelemért. Az eséllyel azonban nem éltek, így a Nantes megszerezte második sikerét a francia élvonalban.

A hétvége meglepetését a Charleville-Mézières Carolo Basket szolgáltatta. Az Euroliga résztvevõ gárda egy nagyon sima meccsen 88-71-re alulmaradt a Roche Vendée otthonában. A 30-13-as második negyed eldöntötte a találkozót.

Eredmények
Villeneuve d’Ascq – Lattes Montpellier 98-68
Saint-Amand – Bourges 50-70
Landerneau – Lyon 58-89
Basket Landes – Tarbes 78-58
Mondeville – Nantes Rezé 64-65
Roche Vendée – Charleville-Mézières 88-71

Tabella

 

Hirdetés