Hirdetés
Magyarország

A visszavágót ezúttal a DVTK nyerte

DVTK - ELTE-BEAC Újbuda 81-66 (23-21, 19-17, 22-13, 17-15)

Bajnokság, 16. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Győrffy Pál Attila, Balog György Attila, Makrai Márton (dr. Gincsai János Péter)

DVTK: Kányási 9/3, Aho 8/6, Hayes 26, Kiss 5, Jovanovic 15/6. Csere: Green 12, Tóth 2, Bernáth 4.

ELTE-BEAC Újbuda: Czank 6/3, Boros B. 8, Boros J. 12, Mérész 23, Barnai 4. Csere: Ivanova 7/3, Joseph 3/3, Koch 3/3, Juhász -.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

A bajnokság 16. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a DVTK 81-66-re győzte le hazai pályán az ELTE-BEAC Újbuda együttesét.

A találkozót Keyona Hayes duplája vezette fel, melyre szinte azonnal Boros Júlia válaszolt középtávolijával. Ezután szintén BEAC-os pontok következtek, Czank Tímeát faultolták dobás közben, amiért két büntetőt dobhatott. Minekután csak az egyiket dobta be, így az állás 2-3-ra változott. A folytatásban ismét Hayes volt sikeres – kétszer is – mellyel a Miskolc ragadta magához a kezdeti előnyt. (6-3). Ezután Boros Berta, majd Mérész Beatrix találatai következtek (6-7). Az idei szezon meglepetés csapatának bizonyul a budapesti együttes – több mérkőzésen is győzelmet arattak, melyeken papíron nem ők voltak az esélyesek. Az első bravúrt is a DVTK ellen érték el hazai pályán, amikor 79-73-ra verték a diósgyőri együttest. Ezúttal 11-7-nél – Jovanovic kosarával – ismét a hazaiak kerültek lépéselőnybe, így Balogh Judit vezetőedző kérte ki első idejét. A folytatásban ismét felzárkóztak a pestiek. Boros Berta ziccerével, illetve Mérész Beatrix büntetőivel 11-11-nél egál lett a találkozó. A válasz miskolci oldalon Keyona Hayes-től érkezett, aki ezzel – alig hét perc leforgása alatt – a hatodik pontját szerezte meg (13-11). Csapata elszakadni viszont nem tudott, 13-13-nál megint csak kiegyenlített a BEAC. Ezután is fej-fej mellett haladtak a felek, míg nem 17-18-nál Völgyi Péter időkérése szakította meg az eseményeket. A hátralévő időben a DVTK visszaszerezte előnyét, így a negyed 23-21-el végződött.

A második felvonás is Keyona Hayes közelijével indult, amivel az amerikai légiós már összesen 14 pontnál járt – ez a Miskolc pontjainak pontosan a felét jelentette. Őt Kányási Veronika követte hárompontosával. Azonban a túloldalon extrán fellépő Mérész Beatrix-nak köszönhetően továbbra sem alakult ki nagyobb különbség a felek között. 30-25-nél ismét Hayes szerzett betörésből pontokat, faultolták is, azonban büntetőjét már nem dobta be. A folytatásban Aho Nina távolijával már 8 pontra nőtt a DVTK előnye, amikor Mérész talált be. Kontrába a hazaiak támadhattak és ezúttal Jovanovic volt sikeres – szintén távolról – így Balogh Judit kért időt (36-27). Az ötödik percbe érkezve Barnai Judit szerzett utolsó másodperces kosarat, együttese azonban ezzel sem férkőzött közelebb, Jovanovic következő találata miatt (38-29). Boros Berta viszont sorozatban kétszer volt sikeres, ami már jobban segítette a fővárosiakat. Ezután Ivanova is dobott egy hárompontost, 38-36-ra változott az állás, és a hazaiak időkérésén volt a sor. A továbbiakban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, azaz kosárra-kosár volt a válasz. A félidő végéhez érkezve a BEAC-nak csupán két pont volt a hátránya. Ezt azonban már nem sikerült ledolgozniuk, sőt, az utolsó pillanatban Cheridene Green szerzett ziccerből kosarat, így a felek 42-38-ról fordulhattak. A mezőny legeredményesebb játékosa pedig a fentiekben már számtalanszor említett Keyona Hayes lett, aki 15 perc alatt 16 dobott pontig jutott.

A változatosság kedvéért a mérkőzés második felét is Keyona Hayes pontjai nyitották. Mivel a BEAC oldaláról nem jött válasz, a pontszerzést Kányási Veronika, majd Jovanovic folytatta (47-38). Jovanovic következő találatával a különbség immár 10 pont fölé nőtt, így 50-38-nál Balogh Judit kért időt. A folytatásban is megtartotta a differenciát a Miskolc, az ötödik percbe érkezve 54-42-es állást regisztrálhattunk. Ekkor Hayes szerezte meg 20. pontját, csapata pedig közel 15 ponttal lépett meg vendégétől (56-42). A játékrész végére a BEAC csupán két ponttal tudta csökkenteni hátrányát. A negyed Bernáth Réka kosarával végződött, így az utolsó etap 64-51-ről folytatódhatott.

A végső 10 perc Kiss Angelika találatával indult, amire Mérész Beatrix válaszolt. A záró szakasz első percei ebben az adok-kapok szisztémában teltek, a különbség pedig továbbra is 15 ponton táncolt – 72-59-nél épp Boros Júlia szerzett közelről találatot. Ezután lelassult a pontszerzés, három perc alatt csupán egy büntetőből született pont Kiss Angelikától (73-59). Majd egymás után talált be a találkozó két legeredményesebb dobója, Hayes és Mérész – ekkor már mind a két játékos 20 pont felett járt (77-61). Az utolsó egy percbe lépve előszőr Jovanovic majd Aho szereztek találatokat. Bár a mérkőzés utolsó kosarát a fővárosiak szerezték – Ivanova által – a győzelem mégis a hazaiaké lett. A DVTK végül hazai pályán vágott vissza idegenbeli vereségükért, hiszen 81-66-ra verték az ELTE-BEAC Újbuda együttesét.

Hirdetés