Hirdetés
USA

A Washington Mystics lett a WNBA bajnoka 2019-ben:

:

Hirdetés

Telt házas közönség előtt egy fantasztikus negyedik negyeddel a Washington Mystics 89-78-ra legyőzte a Connecticut Sun gárdáját a WNBA 2019-es fináléjának sorsdöntő ötödik mérkőzésén. A Mystics ezzel 3-2-re megnyerte a párharcot és fennállása során először bajnoki címet ünnepelhetett.

Fotó: WNBA.com

Remek hangulatban dobták fel a labdát Washingtonban a sorsdöntő találkozón. A párharc eddigi összecsapásaival ellentétben ezúttal az első negyedben egyik gárda sem tudott elszakadni. Nagyobb különbség 3-4 pontnál egyik oldalra sem alakult ki. 10 perc után 23-20-ra vezetett a Washington. A második etapban sem változott a játék képe. Fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok.

Az első 20 percben összesen hatszor volt döntetlen és 11 alkalommal változott a vezető gárda kiléte. A 43-42-es Connecticut Sun előnyt hozó félidőben hazai oldalon Elena Delle Donne járt 10 pontnál. A Sun oldalán Jonquel Jones jutott 13 egységig, de már három faulttal rendelkezett. Ez sem zökkentette ki a vendégeket, akik villámrajtot vettek a harmadik etapban. Éppen Jones duplájával alakították ki az 53-44-es állást. Ez volt a találkozón az addigi legnagyobb különbség.

A Mystics Delle Donne és Emma Meesseman vezetésével igyekezett megfogni a meccset. A belga zseni a harmadik negyedben egymaga 11 pontot szerzett. Nem véletlen, hogy a játékrész végére 64-62-re vissza tudott jönni a csapata és ezzel teljesen nyílt lett a győztes kiléte. A záró szakaszban az elsősorban mentálisan fáradni látszó Sun kezéből fokozatosan csúszott ki a meccs. Még egy fellángolásuk akadt, amikor 70-67-es előnyt alakítottak ki. A folytatásban azonban Natasha Cloud triplával egyenlített, ami egy 13-2-es hazai futás kezdete volt.

Az utolsó három percbe 80-72-ről érkeztünk és itt hat pontnál közelebb a Connecticut Sun már nem került. A Washington Mystics 89-78-as sikerrel zárta le a döntőt és szerezte meg fennállása első bajnoki címét. Emma Meesseman 22, Elena Delle Donne 21 ponttal zárt a győztes washingtoni csapatban. A DVTK-hoz érkező Shatori Walker-Kimbrough négy és fél percet töltött a pályán. A Connecticut oldalán Jonquel Jones 25, Alyssa Thomas 21 egységig jutott.

A 2019-es WNBA döntő MVP-je Emma Meesseman lett.

Eredmény

Washington Mystics – Connecticut Sun 89-78 (23-20, 19-23, 20-21, 27-14)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-2 a Washington Mystics javára.

Statisztika

 

Hirdetés