Hirdetés
Archivum

A Wasserburg lett a német bajnok, Takács Katáék negyedikek:

:

Hirdetés

A héten a német liga küzdelmei is lezárultak. A papírformának megfelelõen az Európa Kupából is jól ismert TSV Wasserburg veretlenül lett bajnok, míg Takács Kata csapata a Herner TC a negyedik helyen zárt.

Fotó: www.basketball-wasserburg.de

Fotó: www.basketball-wasserburg.de

A Wasserburg a rájátszás során a negyeddöntõben a Wohnbau Angels-t, az elõdöntõben a Pharmaserv Marburgot verte 2-0-val. A döntõben pedig a Saarlouis Royals-nál bizonyultak jobbnak 3-0 arányban. Nem volt kérdés a címvédés, a Wasserburg idei mérlege Németországban 29-0 lett és ezen felül a Német Kupát is megnyerték. Fennállásuk során 10. alkalommal lettek bajnokok.

Magyar szempontból sokkal nagyobb figyelmet érdemelt Takács Katáék szereplése. A Herner TC a negyeddöntõben a Halle LIONS csapata elleni párharcot 2-1-re nyerte. Ekkor a két gyõztes meccs alkalmával Takácsnak kifejezetten jól ment a játék. Elõbb 12 ponttal és 6 lepattanóval, majd 10 ponttal és 5 lepattanóval vette ki a részét a sikerekbõl.

Az elõdöntõben a Saarlouis Royals elleni párharcban nem tudott meccset nyerni a Herner TC, de két nagyon szoros végjátékban maradtak alul. A bronzérem sorsáról döntõ csatára kicsit elfáradt a Herner TC. A Pharmaserv Marburg 2-0-val szerezte meg a bronzérmet.

Hirdetés