Hirdetés
Archivum

A Wisla Krakow és a CCC Polkowice már a négy között Lengyelországban:

:

Hirdetés

A múlt héten megkezdõdött a Lengyel Bajnokság rájátszása. Két párharc gyorsan el is dõlt, a Wisla Krakow és a CCC Polkowice már az elõdöntõkre készülhet.

Az Euroliga nyolcas döntõjében érdekelt Wisla Krakow gárdájára az £KS Siemens AGD £ód¼ alakulata várt. Az ezer sebbõl vérzõ ³ód¼-i csapatban sérülések és egyéb problémák miatt már az elsõ mérkõzésen is csak hat játékos tudott pályára lépni. Ennek megfelelõen a krakkóiak átgázoltak riválisukon és 109-44-es gyõzelmet arattak.

A második találkozóra azonban már öt játékost sem tudott kiállítani a £ód¼, így a játékvezetõk az eredetileg kiírt 18 órás kezdéstõl számított kötelezõ 15 perces várakozás után lefújták a találkozót és 20-0-val a Wisla Krakow kapta a szombati mérkõzést.

Jose Igancio Hernandez együttesének ellenfele az elõdöntõben az Energa Toruñ – KK ROW Rybnik párharc gyõztese lesz. Itt azonban 1-1 az állás és a sorsdöntõ harmadik összecsapást április 4-én rendezik.

A CCC Polkowice ellenfele az elmúlt évadban még az Euroligában is megforduló, de azóta súlyos anyagi gondokkal küzdõ Gorzów volt. Az elsõ mérkõzést a polkowicei gárda 90-56-ra nyerte. A második összecsapáson már sokkal élesebb küzdelem alakult ki, itt az utolsó percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok és végül Sharnee Zoll találatával nyert 67-64-re a magasabban rangsorolt csapat.

A Polkowice ellenfele az elõdöntõben a Lotos Gdynia – Matizol Lider Pruszków párharcból kerül ki. Itt is 1-1 az állás és a sorsdöntõ harmadik összecsapást szintén április 4-én rendezik.

Eredmények

1. mérkõzések
Wis³a Can-Pack Krakow – £KS Siemens AGD £ód¼ 109:44
CCC Polkowice – KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. 90:56
Lotos Gdynia – Matizol Lider Pruszków 87:63
Energa Toruñ – KK ROW Rybnik 70:50

2. mérkõzések
£KS Siemens AGD £ód¼ – Wis³a Can-Pack Kraków 0:20
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. – CCC Polkowice 64:67
Matizol Lider Pruszków – Lotos Gdynia 60:55
KK ROW Rybnik – Energa Toruñ 64:59

Hirdetés