Hirdetés
Archivum

A Wisla Krakow lett a lengyel bajnok:

:

Hirdetés

Szerdán este Lengyelországban is bajnokot avattak. A Wisla Krakow 53-48 arányban legyõzte az Artego Bydgoszcz gárdáját és ezzel 3-0-ra nyerte a párharcot.

Fotó: facebook.com/wislacanpack/

Fotó: facebook.com/wislacanpack/

A párharc elsõ két mérkõzése szoros csatát hozott, de mindkét alkalommal a végjátékot a Wisla Krakow uralta. A forgatókönyv most is hasonlóan alakult. A Wisla a bajnokavatásra készülõ telt háznyi közönsége elõtt idegesen kezdett és egy negyed után 16-12-re vezetett is a Bydgoszcz. A második etapot azonban 9-2-vel indította a hazai gárda, így átvette a kezdeményezést. A félidõben 28-28 állt az eredményjelzõn.

A harmadik etapot egyértelmûen a Wisla uralta és a játékrész végére a 10 pontot is elérte a különbség. A záró szakaszban 7-10 egység környékén állt be a mérkõzés. Az utolsó 4 percbe 50-40-rõl érkeztek a csapatok. Az ünneplés közepette csökkent a koncentráció hazai oldalon és 20 másodperccel a lefújás elõtt 51-48-nál látótávolságba ért a Bydgoszcz. Fordítási esélyeik azonban nem voltak, a végeredményt a lengyel válogatott ¯urowska két büntetõje alakította ki. A gyõztes csapat legeredményesebbje a harmadik találkozón Yvonne Turner lett, aki 19 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el.

A döntõ után a Wisla Krakow azonnal bejelentette, hogy meghosszabbították Jose Ignacio Hernandez vezetõedzõ szerzõdését.


Eredmény

Wis³a Can-Pack Kraków – Artego Bydgoszcz 53-48 (12-16, 16-12, 14-7, 11-13)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a Wis³a Can-Pack Kraków javára.

Hirdetés