Hirdetés
Európa

A Wisla Krakow nem nevezett a lengyel élvonalba:

:

Hirdetés

Lengyelországban június 30-ig kellett a csapatoknak leadniuk a nevezésüket az élvonalba. A következő szezonra nem nevezett a legjobbak közé a legeredményesebb lengyel gárda a Wisla Krakow.

A lengyel élvonalba 11 gárda adta le a nevezését. Az elmúlt évad mezőnyéből a Wisla Krakow egyáltalán nem jelezte részvételi szándékát, míg a Widzew Łódź arról tájékoztatta a szövetséget, hogy jelenleg még tárgyalnak támogatókkal és keresik a lehetőséget, hogy előteremtsék a következő szezon költségvetését.

Új szereplőként pedig a GTK Gdynia szeretne csatlakozni a legjobbakhoz. A helyzetüket a szövetség még elemzi, a negyedik csapat lennének abból a régióból, a bajnoki címvédő, Euroliga-résztvevő Arka Gdynia, a Politechnika Gdańska és az AZS Uniwersytet Gdański mellett.

A Wisla Krakow várhatóan a második vonalban indul. Az összesen 25 trófeával rendelkező lengyel gárda már azóta komoly problémákkal küzdött, hogy a korábbi névadójuk a Can Pack vállalat kivonult a női kosárlabdából. Gazdaságilag még az elmúlt szezont sem tudták lezárni.

A lengyel élvonal 2020/2021-es kiírásába nevezett csapatok: Arka Gdynia, Artego Bydgoszcz, PolskaStrefaInwestycji Enea Gorzów Wielkopolski, Pszczółka Polski Cukier AZS UMCS Lublin, CCC Polkowice, 1KS Ślęza Wrocław, DGT Politechnika Gdańska, Enea AZS Poznań, Energa Toruń, AZS Uniwersytet Gdański, CTL Zagłębie Sosnowiec.

Fotó: Wisla Krakow

 

Hirdetés