Hirdetés
Archivum

A Wisla Krakow nyerte a Lengyel Kupát:

:

Hirdetés

Hiába vezetett a második negyedben már 10 ponttal is a Wisla Krakow a Lengyel Kupa döntõjében. A harmadik etapban fordított a Gdynia. A házigazda krakkóiak kisebb meglepetésre végül csak szoros végjátékban, Erin Philips higgadt megoldásainak köszönhetõen tudták behúzni a gyõzelmet.

Igazi kupadöntõ hangulat és telt ház fogadta a csapatokat a Lengyel Kupa krakkói fináléja alkalmával. A házigazda Wisla Krakow ellenfele az elmúlt két év kupagyõztese a Lotos Gdynia volt. Nagyon jól kezdtek a hazaiak és 7-0 után már 13-4-re is vezettek az elsõ negyedben. 10 perc után végül 22-15 állt az eredményjelzõn.

A második negyedben 38-28-nál a 10 pontot is elérte a differencia. Ezekben a percekben Ewelina Kobryn és Taj McWilliams uralkodott a palánk alatt, de a magas emberek közül Nicole Powell is tarthatatlannak bizonyult a vendégek szempontjából. Játékban nagyobb különbség mutatkozott, mint az eredményben. A félidei ugyanis 43-36 esélyt kínált a Gdynia számára.

A vendégek ezzel az eséllyel éltek és a harmadik negyedben Jolene Anderson, illetve Magdalena Kaczmarska találata után 51-50-re felzárkóztak. Ekkor Jose Ignacio Hernandeznek idõt kellett kérnie és úgy tûnt, hogy megnyugodott a csapata. Sõt… Anke de Mondt találatával ismét a Wisla Krakow érezhette magát nyeregben. Az elõny azonban nem tartott sokáig, a negyed Magdalena Ziêtara 2+1-es megoldásával ért véget, így 30 perc után óriási meglepetésre 58-57-re vezetett a Gdynia.

A negyedik szakaszban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az utolsó másfél percben jött a krakkóiak ausztrál irányítója Erin Phillips és eldöntötte a találkozót. 74-74 után Phillips bevágott egy triplát, majd négy büntetõt értékesített. A finálé az ausztrál 7 pontjával zárult, míg erre válaszul csak egy dupla érkezett a vendégektõl. A Wisla Krakow a 19 pontos Kobryn és a játékot világszínvonalon szervezõ Philiphs vezérletével 81-76-os gyõzelmet aratott.

Eredmény
Wis³a Can-Pack Kraków – Lotos Gdynia 81-76 (22-15, 21-21, 14-22, 24-18)

Statisztika

Hirdetés