Hirdetés
Archivum

A Wisla Krakow nyerte a Lengyel Kupát:

:

Hirdetés

Hatalmas izgalmak közepette, hosszabbításban dõlt el a Lengyel Kupa sorsa. A vasárnap este rendezett fináléban a Wisla Krakow 63-62-re legyõzte a ¦lêza Wroc³aw gárdáját és ezzel fennállása során 11. alkalommal szerezte meg a trófeát.

Igazságosan megosztoztak az elsõ két negyeden a csapatok. Az elsõ 10 percben a Wroc³aw akarata érvényesült és 19-11-re elléptek. A második etapot pedig a Wisla Krakow uralta, akik 17-8-ra hozták ezt a játékrészt és a félidõben 28-27-re vezettek.

A harmadik negyedtõl kezdve is folytatódott a pontszegény játék, de már egyik oldalra sem alakult ki 4 pontnál nagyobb különbség. Végül 56-56-ról jött el a hosszabbítás. A ráadásban úgy nézett ki, hogy a Wroclaw szerezheti meg a gyõzelmet. Másfél perc sem volt hátra, amikor 62-58-ra vezettek.

A végjátékban Sandra Ygueravide triplájával zárkózott fel 1 pontra a Wisla, majd jött Magdalena Ziêtara két sikeres büntetõje és ezzel fordítottak a hazaiak. Az utolsó támadás alkalmával Sharnee Zoll kísérlete nem ért célt, így megszerezte a trófeát a Wisla Krakow.

A döntõ MVP-je Hind Ben Abdelkader (Wisla Krakow) lett. A belga válogatott játékos 24 ponttal bizonyult a finálé legeredményesebbjének.

Eredmény
Wis³a Can-Pack Kraków – ¦lêza Wroc³aw 63-62 (11-19, 17-8, 18-23, 10-6, 7-6)

Hirdetés