Hirdetés
Archivum

A Wisla Krakow otthonában szerepel a Gyõr:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr szerdán 19 órától a Wisla Krakow otthonában lép pályára az Euroliga 11. fordulójában. A gyõriek egy, a lengyelek két gyõzelmet gyûjtöttek az idei évadban. Ugyanakkor a Wisla Krakow számára ez a két siker Európa Kupás folytatást érhet.

A Wisla Krakow decemberi vendégjátékát nagy várakozás elõzte mindenki részérõl, aki szurkol a gyõri lányok sikeréért. Nem titkoltan abban a találkozóban érzõdött az esély az akkor már nagyon várt idei elsõ nemzetközi sikerre. Zofia Hruscakova kiválása miatt azonban magas posztokon nagy hátrányban kezdte a meccset a magyar csapat. A lengyelek extra dobóformát mutatva – különösen Meighan Simmons remekelt náluk – pillanatok alatt állva hagyták a gyõri csapatot és az elsõ negyed végére minden eldõlt.

A gyõri sikerük után a Wisla a Mersin-t tudta legyõzni, más pályán õk sem voltak igazán versenyképesek. Még a téli szünet utáni elsõ játéknapon a Lattes Montpellier otthonában kényszerítettek ki egy szorosabb végjátékot 14 pontos hátrányból. A két üldözõjük elleni gyõzelem azonban igencsak kedvezõ helyzetbe hozta a lengyeleket, hiszen lényegében egy 31 pontos szerdai gyõri siker lenne az egyetlen olyan eredmény, ami veszélyeztetné az Európa Kupás folytatásukat.

A Wisla Krakow ugyanazzal a problémával küzd évek óta, hogy nagyon kevés Euroliga szinten is bevethetõ hazai játékosa van. Idén a folyamatosan sérülésekkel bajlódó Kobryn, illetve a Ziêtara, Szott-Hejmej kettõs alkotja ezt a tábort. A légiósok tekintetében a magyarnál egy kicsivel magasabb szintrõl tudnak válogatni, de vékony ez a keret az Euroliga rájátszásába kerüléséhez. A Wisla azon gárdák közé tartozik, akik januárra mindig hoznak még egy amerikai légióst. Ez idén sem volt másként, Vanessa Gidden-t szerzõdtették, aki a hétvégén a kupában az elõdöntõben extrát hozott. Gidden érkezésével az UNIQA Sopronhoz hasonlóan nekik is három nem európai státuszú játékosuk lett, hiszen Morrison chilei, míg a korábban kiemelt Simmons az Egyesült Államokból érkezett. Valakinek így mindig ki kell maradnia. Ez a helyzet sem növelte a versenyképességüket.

A Gyõr számára esélyt jelenthet egy szorosabb mérkõzés kialakításához, hogy a Wisla Krakow a hétvégén a Lengyel Kupában szerepelt. A két nap alatt lejátszott két meccs nagyon megerõltetõ, különösen mentálisan. Nagy kérdés, hogy a lengyelek szakmai stábja milyen felállásban tudja pályára küldeni a csapatát. Múlt héten Schio-ban Kobryn hiányában egy alacsonyabb, de mozgékonyabb szerkezettel szerepeltek. Ez a felállás talán közelebb áll a Gyõrhöz. Összességében azt lehet mondani, hogy a múlt heti isztambuli teljesítménnyel minden pályán lehet esély tisztes eredmény kialakítására. Nem érzõdik akkora különbség a két keret között, mint amit az elsõ meccs hozott.

Hirdetés