Hirdetés
Archivum

A Wisla Krakow otthonában szerepel az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Szerdán Lengyelországban a Wisla Krakow meghívásának eleget téve lép pályára az Aluinvent DVTK.

Az Euroliga résztvevõ és lengyel bajnoki címvédõ krakkói gárda a DVTK-hoz hasonlóan már gõzerõvel készül az új szezonra. Az elmúlt két hétvégén négycsapatos tornákon szerepeltek. Legutóbb péntektõl vasárnapig Wroclaw városában léptek pályára, ahol a hazaiakat és a cseh Nymburk gárdáját legyõzték. Szombaton azonban a vélhetõen a bajnokságban is elsõ számú riválisuknak tekinthetõ Artego Bydgoszcz-tól 74-67-es vereséget szenvedtek. A lengyelek valamivel elõrébb tartanak a felkészülésben, hiszen számukra szeptember 19-én megkezdõdik a bajnoki szezon. Az elsõ ellenfelük a rutinos játékosokkal megerõsített Gdynia lesz a bajnokságban.

A Wisla Krakow együttesét az utóbbi években kiemelten követtük a több magyar érdekeltség miatt. A vezetõedzõként Stefan Svitek irányította a csapatot és itt játszott Allie Quigley. Az elmúlt szezon végén azonban nagyot fordult a világ. Svitek távozását követõen visszatért Jose Ignacio Hernandez. Az összes légiós is máshol folytatja és a helyükre valamivel kisebb nevek, olcsóbb játékosok érkeztek. A tavalyi alapcsapatból Cristina Ouvina, Magdalena Zietara és Justyna Zurowska-Cegielska hosszabbított. Az új érkezõk sorát pedig a spanyol válogatott Laura Nicholls, Malgorzata Misiuk, Yvonne Turner, Devereaux Peters és Katerina Zohnova alkotja.

A zárt kapus találkozó szerdán 17 óra 30 perckor kezdõdik. Szabó István, a DVTK technikai vezetõje lapunknak elmondta, hogy tanulmányi kötelezettség vagy sérülés okán nem tartott a csapattal Horti Dóra, Szécsi Orsolya, Bach Boglárka, Arad Zsófia és Sikora Emõke. Kérdéses a játéka Bálint Rékának is, de õ elutazott Lengyelországba és a kedd esti edzésen dõl el, hogy pályára lép a következõ napon.

Hirdetés