Hirdetés
Archivum

A WNBA címvédõje nagy verést kapott:

:

Hirdetés

Meglepetést hozott a WNBA csütörtöki játéknapja, a Minnesota Lynx egy remek kezdés után verte a címvédõ és az elmúlt évadban hazai pályán veretlen Seattle Storm gárdáját. A nap másik összecsapásán a Washington hosszabbítás után 9 ponttal múlta felül az Atlantát.

Péntek hajnalban az NBA nagydöntõjének ötödik mérkõzésével azonos idõben a Seattle Storm fogadta a Minnesota Lynx gárdáját. A jelentõsen megerõsített Lynx-re a szezon eddigi legkomolyabb erõpróbája várt, mivel az elmúlt évadban hazai pályán veretlen Storm ellen kellett bizonyítaniuk. A Minnesota pedig felnõtt a feladathoz, egészen elképesztõ 22-0-s kezdést produkáltak, miközben a címvédõ több mint 7 perc játék után szerezte elsõ pontjait. Az elsõ negyed végén Maya Moorék ennek megfelelõen 8-28-ra vezettek.

A mérkõzésen a Storm sztárjai nagyon gyenge dobóformát fogtak ki, Lauren Jackson mezõnybõl 12 kísérletébõl csak 4-et dobott be, Sue Bird pedig 22 alkalommal próbálkozott és ebbõl csak 10 talált utat a gyûrûbe. A különbség a félidõben is megmaradt és az, hogy ebbõl hazai szemszegbõl nem lett csúfos vereség, csak a negyedik negyednek köszönhetõ.

A negyedik szakaszban ugyanis a Lynx igencsak visszavett a tempóból, talán el is könyvelték már a gyõzelmet, a nagyot küzdõ seattle-i alakulat pedig felzárkózott. 29 másodperccel a vége elõtt már csak 69-75-re vezettek a vendégek. A Storm-nak ugyan gyõzelmi esélyei nem voltak, de az eredményen kozmetikáztak. A vége 74-81 lett.

A Minnesota legjobbja az ismét dupla-duplát (22 pont, 14 lepattanó) elérõ Rebekkah Brunson volt. Seimone Augustus 17, Maya Moore pedig 14 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

A nap másik mérkõzése az Atlanta és a Washington között hosszabbításba torkollott. Az Atlanta Dream pedig ezzel együtt második vereségét szenvedte el a ráadásban az idei szezonban. Fordulatos találkozó volt, Castro Marques triplájával 2 perccel a rendes játékidõ vége elõtt 85-82-re vezetett a hazai pályán játszó Atlanta. A vendégek azonban nem hagyták magukat és Kelly Miller triplájával az utolsó percben egyenlítettek. Jöhetett a hosszabbítás, ahol a Dream-nek nem volt gyõzelmi esélye, mivel egy szerencsétlen orrsérülés miatt az utolsó 3 percre elveszítették a legjobbjukat, a 20 pontot és 15 lepattanót szerzõ Erika de Souzát. A Washington végül nagyobb különbséggel, 90-98-ra húzta be a gyõzelmet.

A találkozón rengeteg régi ismerõst üdvözölhettünk. A Washingtonban Marissa Coleman 24 percet kapott, ez idõ alatt pontot nem szerzett, de leszedett 7 lepattanót. Az Atlantában pedig bemutatkozott a június 7-én szerzõdtetett Kelly Mazzante. A pécsieknél is megforduló játékos elsõ fellépésén 2 percet töltött a pályán. A térdsérülésbõl visszatérõ Angel McCoughtry is kipróbálta magát, de csak 3 percet tudott pályán tölteni és 2 pontot szerzett.

Eredmények
Seattle Storm – Minnesota Lynx 74 : 81 (8:28) (16:22) (15:14) (35:17)
Atlanta Dream – Washington Mystics 90 : 98 (22:19) (25:21) (28:28) (10:17) (5:13)

Hirdetés