Hirdetés
Európa

A WNBA döntő connecticut-i hőse csatlakozott a bosnyák válogatotthoz:

:

Hirdetés

Természetesen a csütörtökön kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön is szerepet kapnak honosított játékosok. Érdekes lesz figyelni Bosznia-Hercegovina válogatottjában Jonquel Jones-t.

Európában az UMMC Jekatyerinburgot erősítő, a WNBA-ben a Connecticut Sun gárdájában szerepelő Jonquel Jones pályafutása legjobb ősze után van. A Washington elleni döntőnek még a vereség ellenére is hőse volt. A Connecticut Sun színeiben 19.2 pontot átlagolt azon az öt meccsen. Vélhetően, ha a Sun hódítja el a bajnoki címet, akkor most Jones-ra MVP-ként hivatkoznánk.

Sokakat meglepetett a bosnyák állampolgársága, de a történet nagyon egyszerű. Az ottani kosárlabda szövetség fiatalon megkereste és a játékos lényegében az első ajánlatra igent mondott. “Szeretettel fogadtak. Én is kíváncsian várom a közös munkát. Még nem játszottam együtt a társaimmal, de azt hallottam: nagy reményeket fűznek hozzám. Remélem meg tudok felelni az elvárásoknak.” – mondta Jones a Jekatyerinburg honlapjának.

Fotó: UMMC Jekatyerinburg

A bosnyákoknál a legnagyobb név mellette egyértelműen Marica Gajic, aki egy ösztönös zseni. “Neki a WNBA-ben lenne a helye. Örülök, hogy mellette játszhatok. Nem tudhatom mit hoz a jövő, de remélem a WNBA-ben csapattársként vagy ellenfélként fogunk egyszer találkozni.” – méltatta társát Jones.

Bosznia-Hercegovina Oroszországgal, Svájccal és Észtországgal került egy négyesbe a selejtezőn. Pikáns lesz, hogy Jones éppen Orenburgban Oroszország ellen mutatkozik be csütörtökön. Ezt követően pedig Szarajevóban Svájcot fogadják.

Hirdetés