Hirdetés
USA

A WNBA döntő második mérkőzése jön:

:

Hirdetés

Vasárnap este 21 órától rendezik WNBA döntő második mérkőzését.

Az első találkozó fordulatos küzdelmet hozott, melynek végén 93-80-ra nyert a Seattle Storm. Breanna Stewart 37, míg Jewell Loyd 28 pontot ért el. Sue Bird pedig 16 gólpasszt osztott ki seattle-i oldalon. A Las Vegas 19 pontos hátrányból egyenlített a harmadik szakaszban 67-67-nél. A negyedik negyedben aztán jött Stewart és egymaga 11 pontot szerzett.

A Las Vegas-nál a lassú rajtot nem azzal magyarázták, hogy az elődöntő párharc öt meccsre elhúzódott, hanem a rutin hiányával. A játékosok döntő többségének az első fináléja és idegesek voltak. Ennek eredménye a 35.1%-os mezőnymutató. Bill Laimbeer-t kérdezték A’ja Wilson halvány teljesítményéről, aki ugyan 19 pontot dobott, de a 20 mezőnykísérletéből mindössze 6 lett sikeres. Laimbeer szerint a kihagyott dobások kizökkentették és emiatt a védekezésre sem koncentrált úgy sztárjátékosa. Ez amolyan dominó-elvként átragadt a társakra. Egyedül Angel McCoughtry játszott tudásának megfelelően, míg a padról mindössze Jackie Young tett hozzá.

A seattle-i nyilatkozatok mind azt hangsúlyozzák, hogy profitáltak a mély keretükből. Breanna Stewart zsenije ismét megvillant, de lényegében mindenki hozzá tudott tenni. A harmadik negyedben korán elhitték, hogy nyertek, ha azonban ilyen megingások nem lesznek, akkor toronymagas favoritok. Kulcsmeccs jön, mert egy 2-0-s előny szinte bajnoki címmel érne fel a Storm-nak.

Menetrend, élő statisztika

21:00 Seattle Storm – Las Vegas Aces

Hirdetés