Hirdetés
USA

A WNBA döntő negyedik meccse jön:

:

Hirdetés

Keddről szerdára virradóra kerül sor a WNBA döntőjének negyedik mérkőzésére. A Washington Mystics 2-1-es előnyben lép pályára a Connecticut Sun otthonában. Egy győzelemmel a Mystics bajnok lehet.

Fotó: WNBA.com

Három meccs, három első negyed. Furcsán hangzik ez a mondat, pedig talán így lehetne röviden megfogni az eddigi három találkozót. Az első és a harmadik összecsapáson 15, illetve 13 ponttal vezetett a nyitó szakasz végén a Mystics. Végül nyert is. A másodikon 12 pontos előnyben volt 10 perc után a Sun és be is húzta a győzelmet. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy innentől biztosra mondható: aki az első negyedben vezet, az nyerni is fog. Ugyanakkor két ilyen hasonló képességű gárda esetében kulcsfontosságú a jó rajt.  Curt Miller, a Sun vezetőedzője is azt mondta, amikor erről kérdezték, hogy sokat kivett belőlük a két vereség során a felzárkózás.

Rengeteg elemzés jelent meg a harmadik mérkőzésről. Elena Delle Donne szerepe állt a középpontban, aki érezhetően darabosan mozgott, de ott volt a társaival. A jelenléte rengeteget adott lelki oldalról, arról nem beszélve, hogy a negyedik negyedben a villanásaival állt vissza a 10 pontos különbség. A Mystics védekezés terén is összekapta magát. A Sun tripláit teljesen kivették a játékból. Mindössze öt távoli kísérlete lett sikeres a hazaiaknak a 20 vállalásukból. Ehhez jött, hogy Courtney Williams mindössze kilenc mezőnykísérletig jutott, ami az egész rájátszást nézve a legkevesebb volt. Jonquel Jones pedig messze nem bizonyult olyan hatékonynak, mint a második felvonás alkalmával Washingtonban. Eközben a Mystics-nél  Meesseman 21, Toliver 20, Cloud 19 pontot ért el. Mindkét győzelme alkalmával 50% felett dobott a washingtoni alakulat.

A harmadik találkozóról mondható el talán először a párharcban, hogy az egyik csapat érezhetően jobban, pontosabb játszott. Ez pedig a Washington Mystics volt. Ha a Connecticut Sun nem tud megújulni, pontosabb lenni támadásban, akkor könnyen lehet, hogy az éjszaka bajnokavatást látunk. Támadásban és védekezésben is több opciójuk mutatkozik a washingtoniaknak.

 

Hirdetés