Hirdetés
USA

A WNBA döntőjének harmadik meccse jön:

:

Hirdetés

Vasárnap 21 óra 30 perctől rendezik a WNBA döntőjének harmadik mérkőzését a Washington Mystics és a Connecticut Sun között. A két washingtoni találkozó után 1-1 az állás az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Fotó: WNBA.com

Harmadik felvonásához érkezik a WNBA 2019-es döntő párharca. Először mérik össze az erejüket a csapatok Uncasville-ben a Mohegan Sun Arénában. Az Egyesült Államokban minden Elena Delle Donne sérüléséről szól, illetve egészen pontosan arról, hogy játszhat-e vasárnap este. Ez nem véletlen, hiszen az ESPN kimutatása alapján, amikor játszik, akkor 12 ponttal jobb a Mystics, mint a riválisa. Hiányában viszont a Sun eredményesebb 15 ponttal.

Nyilván a fentiek inkább csak játék a számokkal, hiszen a kosárlabdát soha nem laboratóriumi körülmények között játsszák. Ugyanakkor az első tapasztalat valóban az, hogy Delle Donne nélkül komoly hátrányban van a washingtoni gárda. Jonquel Jones 32 pont, 18 lepattanós teljesítményéről lapunkban is megemlékeztünk. A Sun 41-27-re nyerte a lepattanócsatát és egyértelműen fölényben játszott a festékben. Nem véletlen, hogy Washingtonban – akár játszik Delle Donne, akár nem – sokkal keményebb védekezést, fizikális játék kikényszerítését tűzték ki célul.

Delle Donne mellett a Mystics-nél Ariel Atkins játéka is kérdéses. Egy azonban biztos, hogy a társaktól több kell. A WNBA hivatalos honlapjának beharangozója is kiemeli, hogy a washingtoni pad komoly erőt képvisel. Emma Meesseman 23 ponttal és 8 lepattanóval igazi vezér volt, de olyan segítséget kapott, mint Tianna Hawkins (16 pont, 6 lepattanó) remek felvillanásai vagy éppen Aerial Powers 11 pontja. A Mystics kispadja 52-9-re múlta felül a Sun kispadját.

A Conencticut hazai pályán az alapszakaszban a 17 meccséből 15-öt megnyert. Ahogy, a két elődöntőt a Sparks ellen is. A WNBA legerősebb hazai pályájával rendelkeznek. Ha Jones mellé továbbra is fel tud nőni Courtney Williams, aki az első két felvonás alkalmával 48 pontot szerzett. Illetve Alyssa Thomas is tartja ponterős játékát, akkor lehet esélyük mindkét hazait behúzni. Az pedig azt jelentené, hogy 2019-ben a Connecticut Sun lesz a WNBA bajnoka.

Hirdetés