Hirdetés
USA

A WNBA Draft időpontja várhatóan nem változik:

:

Hirdetés

A Mercury News című lap adta hírül, hogy értesülései szerint az eredeti időpontban tervezik megtartani New York-ban a Nike sportszergyártó székházában a WNBA Draft-ot.

Az április 17-én esedékes Draft az a rendezvénye a WNBA-nek, amely a széles közönség előtt egyébként is zárt kapus, de további meghívott vendégek nélkül is megtartható. Ebben az esetben kevésbé látványos a televíziós közvetítés, ami azonban jelen pillanatban már igencsak másodlagos problémának tűnik. A Draft megtartására azért van szükség, mivel a végzős játékosoknak tudniuk kell, hogy hol kezdhetik vagy kezdhetnék meg a pályafutásukat. A Draft eredménye alapján folytathatnák a játékos-cseréket, illetve kaphatnának legalább az edzőtáborokba meghívást azok, akiknek a játékjoga nem kelt el.

A WNBA a hónap végére ígért minden részletre kiterjedő tájékoztatást az új évaddal kapcsolatban. Mivel az Egyesült Államokban a múlt héten minimum 80 napra hirdették ki a korlátozó intézkedést, amivel 50 főnél nagyobb tömegrendezvény nem tartható, így május közepén maximum zárt kapuk előtt kezdődhetne a küzdelem. Ezt viszont vélhetően a klubok sem akarják, mivel a WNBA-ben a jegybevétel és a merchandising bevételek a legfontosabb források. Piacról egyébként ezek a klubok (is) nagyon nehezen jutnak pénzhez.

A 2020-as WNBA Drafton a New York Liberty választhat elsőként és jó eséllyel Sabrina Ionescu lesz az 1/1-es.

Fotó: Twitter.com/OregonWBB

Hirdetés