Hirdetés
Európa

A WNBA Draft nemzetközi szereplői lehetnek:

:

Hirdetés

A FIBA legismertebb női kosárlabda szakírója ismét összegyűjtötte azokat a tehetségeket, akiknek a játékjoga a 2020-as WNBA Draft-on életkoruk és szakmai előmenetelük alapján, elkelhet.

Ahogy arról beszámoltunk, a WNBA az ESPN támogatásával ebben a speciális járványügyi helyzetben is megrendezi a 2020-as játékosbörzét. Virtuálisan kerül sor az eseményre játékosok, meghívott vendégek és a média képviselői nélkül.

Paul Nilsen elemzése szerint Európából a német tehetségek előretörésének kellene következni. Satou Sabally története ismert.  Az utolsó egyetemi évét elengedte és az Oregon szakmai programjából kilépve jelentkezett a Draft-ra. Csatlakozott csapattársai Sabrina Ionescu és Ruthy Hebard mellé.

A németek U16-os és U18-as Európa-bajnoki döntőt vívtak az utóbbi években. Luisa Geiselsoder mindkettőnek az alapembere volt. A szakíró figyelmét felkeltette az is, hogy sikeresen debütált a német élvonalban 19 pontot átlagolva 60%-os mezőnymutatóval. A kiválóan lepattanózó magas játékos esetében az atletikussága, az izomzata a kérdés, hogy alkalmas-e a tengerentúli megmérettetésre. Ugyanennek a német generációnak a tagja Leonie Fiebich is, aki talán a legsokoldalúbb. Külső és belső posztokon is bevethető. A tehetsége megvan hozzá, de Paul Nielsen (is) felteszi a kérdést, hogy tud-e kiegyensúlyozottabb lenni.

Európából Billie Massey került kiemelésre. Senkinek sem kell bemutatni a belgák tehetségét, aki előtt egy olyan karrier is nyitva áll, mint Emma Meessemané. Az U19-es Világbajnokságon az All-Star ötösben volt tavaly és az Európa Kupa debütálása is jól sikerült. Kitija Laksa Floridában tette le a névjegyét. A lettek tehetségének volt egy súlyos térdsérülése, de hazatérve az egyetemről a TTT Rigánál az Euroligában is bizonyított.  Sok kérdés merülne fel a WNBA-s szereplése kapcsán, de kétségtelen, hogy Laksa tehetsége adott hozzá.

Paul Nielsen összeállításában két kínai fiatal – Yuan Li, Mingling Chen – és az ázsiai tornákon többször villogó Jihyun Park szerepel Dél-Koreából.

Hirdetés