Hirdetés
Archivum

A WNBA elõdöntõinek harmadik meccsei jönnek:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra a harmadik mérkõzésekkel folytatódnak a WNBA elõdöntõ párharcai. A Seattle Storm döntõben juthat a Phoenix Mercury otthonában, míg a Washington Mystics – Atlanta Dream párharc 1-1-rõl megjósolhatatlan.

Kezdjük a beharangozót a Washington Mystics – Atlanta Dream párharccal, ahol 1-1-re állnak a felek. Elvileg a hétvégén a két hazai találkozón a washingtoniak továbbjuthatnának, de nagy kérdés a Mystics sztárjának Elena Delle Donne-nak a játéka. Nincs szakadás a térdében, a meccs elõtti döntés lesz, hogy pályára léphet-e. Amennyiben nem, úgy társainak kell elõlépnie. Kristi Toliver szerény mezõnymutatókat produkált az elsõ két mérkõzésen, maradt tartalék a játékában. Magas posztokon pedig LaToya Sanders kaphat több lehetõséget. A Dream Angel McCoughtry kiválása ellenére versenyképesnek bizonyult az elsõ két meccsen. Ez nagyban köszönhetõ Alex Bentley extrájának, aki támadásban a padról beszállva igazi vezérként játszott. Az atlantaiak idegenben nagy lehetõség kapujában állnak, ha nem 100%-os Delle Donne, akkor sokkal inkább sebezhetõ a Mystics.

A Phoenix Mercury és a Seattle Storm párharcra az utóbbi évek egyik legfurcsább play-off csatája. A Storm három negyeden át mindkét hazai meccsét uralta. A záró szakaszban azonban nagyrészt Diana Taurasi elképesztõ küzdõképességének köszönhetõen felzárkózott a Mercury. Az elsõ összecsapást még csak szorossá tették, a másodikat viszont 17 pontos hátrányból hosszabbításra mentették. Végül a seattle-i csapat mindkét alkalommal megmenekült, de komoly figyelmeztetés számukra ez a hullámzó teljesítmény. Ha nem tudják a támadásaikat kiegyensúlyozottan tartani, akkor még gondjaik lehetnek. Másik oldalon viszont Taurasi mellett még egy klasszis teljesítményre szükség lenne. Eddig csak villanásai voltak Griner-nek vagy éppen Bonner-nek is. Fizikálisan ezt egyedül nem lehet bírni. Breanna Stewart, Jewell Loyd és Sue Bird sokkal inkább megosztja a terheket és több segítséget kapnak a társaktól.

Hirdetés